Grannflicka

20120329-173242.jpg

Jag ligger på sängen och läser igen. Inte ett uns friskare än igår. Jag har satt upp en deadline. Till Earth hour ska jag vara frisk. Ingen affirmation, för sån religion ägnar jag mig inte åt, men en barsk uthutning till kroppen och en försiktig bön.

Nu läser jag äntligen tredje boken om grannflickan Bricken. Sågspån och eld. Jag köpte den av Vibeke själv i höstas, strax efter att en gemensam väns liv tog slut. Ett liv som han ägnade mycket åt Svartvik. Här lever jag. Här levde Bricken. Jag är så tacksam att Vibeke Olsson ger mig chansen att ana hur livet var just här för 130 år sedan.

När jag som tonåring hängde dagligen med vännerna på biblan läste jag också Vibeke, och hennes fantastiska böcker om Ulrike.

Glad är jag att kunna läsa också nu, men oerhört längtansfull efter att gå ut. Efter promenad och ork. Och rätt stressad över jobb som behöver och vill göras. Så efter Earth hour – frisk! OK?
Tror jag skippar att skriva mer om symptom. Då finns risken att hamna i märkliga artiklar i kvällspress igen. Jag är hur som helst lättad över att de flesta av mina vänner och bekanta verkar läsa Aftonbladet lika lite som jag själv. Inte alls. Om det inte är så att många läst men inte låtsas om det eller inte bryr sig om att säga nåt om det till mig. Lika tråkigt bådadera. Och tredje tråkigheten är att jag är säker på att om jag hade varit kvar på Facebook så hade det kommenterats. Trivs inte med att så mycket av kommunikation enbart existerar om den ryms på Fejjan. Så jag längtar inte alls tillbaka till FB fastän 40 dagar snart gått. Men lakrits vill jag ha. Och Jesusdricka.

Bricken läste kanske Aftonbladet, men drack inget vin och besökte aldrig Facebook. Nu ska jag besöka henne igen.

7 reaktioner på ”Grannflicka”

 1. Krya på dig Cecilia! Det är verkligen tråkigt när man blir liggande sjuk, liksom avskuren från omvärlden. Jag såg dig i Aftonbladet efter att jag läst kommentarer här! 🙂 Men jag har ingen plustjänst, så jag missade kanske en del av innehållet.
  Har inte läst just dessa böcker av Vibeke Olsson men många andra.

  1. Ingen större förlust. Texten var iofs bra skriven och helt OK (har fått den på mejl, inte läst i tidning 🙂 ) men rubriksättare förstår jag mig aldrig på….

   Men böckerna av VO om Svartvik kan jag rekommendera. Och en uppföljande resa hit med lek och mat. När vi har blivit tillräckligt friska och pusskalasanknutna.

   Tack för kryapå!

 2. Bricken låter nästan som jag…läser AB väldigt sällan, dricker ytterst sparsamt med vin och är FB-novis. Låter härligt att läsa……och lyssna på radio. Det är också två av mina guldkorn i livet. Kram och godnatt!

  1. Ja, och Bricken skulle precis som du inte hålla tyst om hon råkade läsa AB just den dag hennes vän var med.

   Och du var med mig där på biblan. Vi kanske snart kan sammanstråla där med fika och fira 30-årsjubileum 😮

   1. Är gärna med på jubileumsfika på bibblan! Var där senast igår – har fått för mig att jag ska läsa lite om lean (ska tydligen passa mig och min ordning…). Kram och krya på dighälsning!

    1. Ja, Leans grundvärderingar passar även utmärkt för en sån slarva som jag. Hör av dig om du vill ha några litteraturtips från sjuk Leancoach.

 3. Ja aftonbladet har jag missat men inte missat att be om din hälsa. Förstår dig så väl att du är less och längtar ut och vill ngt annat än bara ligga just när man tvingas till det utan eget val. Hoppas du kryar på dig till earth hour.
  Kram vännen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *