Receptfritt och fritt recept

Mamma och son har fredagstrevligheter på tu man hand, Storasyster bortbjuden och pappan på kyrkuppdrag. Gossen fick välja middag (med förbehållet att det inte var OK med pannkaka, våfflor , plättar och pizza 😉 ).

Femåringens val

Spagetti och fiskpinnar var önskemålet, och det var glädjande (och inte oväntat eftersom jag är i branschen) att höra att det var fel sorts fisk. ”Så här ser inte fiskpinnarna på skolan ut. Dom är större”. Större panetter = större andel fisk.

Ambros gjorde en sås som enligt honom själv blev så fantastiskt god att jag fick lova att skriva den så att alla kan läsa det. Och särskilt Maj-Lis och pappa. Maj-Lis är köksansvarig på vår skola (inkl förskolan för 4-5åringar) och en glädje för hela familjen. Begreppet mattant använder jag inte (sen jag själv var husmor/köksansvarig) och tycker det är f ö både statussänkande och passé. Så här är receptet till Maj-Lis och er andra. Nedtecknat på femåringens uppmaning:

Ambros fiskpinnsås
Gräddfil
Ketchup
Citronpeppar
Muskotnöt

Såsingredienser...blandat direkt på tallrik

Receptet erbjuds fritt till er från lilleman. Och själv kör jag på med receptfritt på medicinfronten och hoppas på tillfriskningsunder i helgen.

Under middagen lyssnade vi på gemensam favoritmusik, André de Lange, och det var helt enkelt nödvändigt med ett par danspauser mellan tuggorna. Till den sköna kärlekssången Same ol´story blev jag uppbjuden efter ett antal slängpussar, och när jag blev för matt (och påmind om att viruset inte lytt mig ännu) så fick jag se dansuppträdande från första parkett.

Före middagen såg vi en gammal inspelning. Ett skakigt förevigande av treårige Ambros första möte med Michael Jackson. Döskallemusik, enligt hans definition. Ett drygt år senare började han på dansskola och blir upplärd av inspirerande lärare, bl a en tidigare Let´s Dance-stjärna. Jag tror minsann att vi ska fortsätta på danstemat och välja fyran ikväll fastän vår teve hittar bäst till SVT.

8 reaktioner på ”Receptfritt och fritt recept”

 1. Det fiskpinnsåsreceptet tror jag har förutsättningar att gå hem här också! 🙂

  Vilken härlig dansfilm! (Synd att vi bor så långt ifrån varandra.)

 2. Behöver Maj-Lis detta recept? Hon som redan gör så god sås till sin korvstroganoff, åtminstone var den mycket godare än mormors.

 3. Tack för receptet gullunge, vi testar väl det på påsklovet då.
  Mormor får känna sej som nummer 2 på matlagning kanske men fortfarande nummer 1 som mormor, vilken tur va.
  Kram på er.

  1. Jepp, underbart söt! Brås på pappa 🙂 Och ikväll med söta men tålamodskrävande idéer som han kanske fått från mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *