Hjärtat mitt

En ny bok kommit i vår ägo. En som jag hört så mycket om och trott att det var svårt att få tag på. Det var inte alls svårt. Det räckte att leta rätt på författarens hemsida och skriva ett mejl så var beställningen gjord. Och förra veckan kom den. Hjärtat mitt.

20130327-090220.jpg

Dan Höjer har skrivit och Lotta Höjer har illustrerat denna fantastiska berättelse som får rösten att skälva och barnet att säga ”läs den igen”. Hjärtat mitt. Poesi i barnboksformat, och en berättelse som alla borde läsa för sina barn. Särskilt föräldrarna till de barn som frågar ”var är dina riktiga föräldrar då?”. Vi är riktiga föräldrar till båda våra barn, även fast det ena har blivit till i min livmoder och tillbringat alla åren i vår omsorg och det andra blivit till i en annan livmoder och vårdats av andra famnar de första åren. Det är glesare med barnböcker om resan att bli familj genom adoption. Därför gör det mig alldeles lycklig att den här boken är helt perfekt. Den har allt. Hjärtat mitt beställs via Dan Höjers hemsida. Nu ska jag skriva och tacka för en bok som har fått vår adoptionsberättelse att nämnas flera gånger extra den här veckan. Och den sena lördagkvällen när sexåringen bad mig läsa boken igen, gjorde jag inte det. Men släckte lampan och viskade honom in i sömnen med en annan berättelse om ett telefonsamtal, ett par bilder, en resa och ett möte med hjärtat mitt.

20130327-090255.jpg

11 reaktioner på ”Hjärtat mitt”

 1. Jag råkade posta innan jag skrivit färdigt..
  ..och det lät så mysigt när du beskrev att du berättade för din lille om när ni fick honom.

  1. 🙂 Mysigt är det!
   Den där raden du fastnade för är den jag läst med mesta skälvningen på rösten – och kanske den vackraste i hela boken. Den säger liksom allt. <3

 2. Den boken har jag älskat sen den kom i vår ägo innan vi hämtade vår dotter för 9 år sedan. Jag minns fortfarande när jag satt på trappan till vårt hus och läste den för grannflickan som då var fem år och som var så spänd på och uppe i att vi snart skulle hämta ett efterlängtat barn i Korea. Jag minns hur svårt det var att läsa när tårarna rann och rösten inte bar.
  Än i dah får jag dra djupt efter andan för att trots så många genomläsningar kunna läsa med stadig röst
  Och även här hos oss älskar barnen att sagan görs om till deras historia.

  1. Åh så fint! Tack för att du delar med dig av det ögonblicket på trappan. Hjärtligt och varmt att tänka på.

 3. Åh, tårarna rinner, både av citatet och din nattning av sonen. Tack Cecilia, har velat köpa den boken men inte kommit mig för att leta. Vår dotter är 3 och älskar också hon sin adoptionshistoria, allra mest delarna som handlar om vår lycka när telefonen ringde och att hon fick byta blöjan på flygplanet. Önskar er hela familjen en härlig , välsignad och glad påsk!

  1. Tack Sofia för din goa önskan! Jag speglar den tillbaka till er och gläds åt att ni också har en fantastisk resa att minnas.

 4. Å vilken underbara bok det verkar vara. Gläds så åt er stora kärlek i familen och som du delar med oss. Att få höra orden jag älskar er.
  På köksbordet står ett påskkort skrivet för ca 10 år sen med orden ”till den bästa mamman i världen” från sonen. Vi hittade det i går och det värmer lika mycket då som nu.
  Hoppas ni ska få en glad påsk och att du ska få må lite bättre Kramar

  1. Tack för din medglädje, Kristina. Så fint med det fantastiska påskkortet från er fina son.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *