Högläsning

Enligt en ny undersökning har högläsningen minskat rejält i de svenska hemmen. I detta hemmet har de ökat de senaste månaderna. Det kan bli så när mamman inte yrar runt och är effektiv utan ligger och ömkar sig som Madickens mamma.

Numera är det inte bara vid läggning vi högläser. Idag när lilleman kom hem från förskolan låg vi i sängen och läste en lång stund. Sjukdomsvinster som sagt. För båda.

Bamse söker lyckan - och hittar den hemma

Det står i artikeln att ”språkutvecklingen börjar redan innan barnet är fött eftersom ljud och rytm uppfattas under den senare graviditeten. Så sjung för ditt ofödda barn och ditt blivande syskon”. Storasyster fick höra många sånger när hon låg i min mage. Och eftersom det finns så mycket rytm, ord och musik i lillebror så tror och hoppas jag att han har fått uppleva mycket av språk och musik också. Numera får vi uppleva tillsammans.

4 reaktioner på ”Högläsning”

 1. Vi sjöng och spelade så mkt för vara barn i magen och bad med dem oxå. Eftersom jag aldrig kunnat leka lekar som krävt fysisk rörelse så blev mkt av min kontakt med barnen högläsning, de satt på min plastmage och det var oxå så vår pojk fick ett språk trots sin svåra hörselskada. Jag sjöng och spelade spel läste sagor och mängder med böcker. Det fortsatte jag med i många år även sen de lärt sig läsa själva för det var så mysigt. Då satt de på en stol så nära soffan det gick o låg med huvudet mot mitt. Myspys.
  Hoppas ni får många mysiga lässtunder kram

  1. Tack Kristina för fin beskrivning och för din berättelse om en av våra gemensamma favoritpsalmer!

 2. Nyfiken på om du kunnat inkassera andra sjukdomsvinster. Det är ju så sällan sjukdom härjar en så länge som två månader. Nya insikter, andra reflektioner, oväntad tid till annat, förvånande ork till nytt?

  1. Intressant fråga. Tid till läsning och reflektioner men brist på ork. Insikter av allehanda slag har kommit, eller kanske snarare påminnelser:

   – Det går inte att intala sig att man är frisk när man är sjuk
   – Det kan vara nära mellan tacksamhetstankar och katastroftankar
   – Det går inte att planera allt
   – Det är lättare att stå ut med att vara trött och ha feber när man är trött och har feber
   – Det finns anledning att sluta att bli irriterad på dem som går långsamt
   – Alla som får sina hem renoverade i Extreme Home Make Over ropar till Gud när de ser resultatet
   – Feber gör att skräp och extrema makeoverbehov verkar mindre påträngande
   – Ovisshet och googling är en dålig kombination
   – Jag kan faktiskt bli för matt för att skriva roman
   – Det är en rikedom att ha familj – särskilt när man är sjuk
   – Omtanke gör gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *