Julen varar än

20130108-120039.jpg

Nej, julen varar inte till påska. Det var inte sant, för däremellan kommer fasta. Och fastan är också en viktig tid i mitt och många kristnas liv. Men nu är det jul, och den stannar hos mig minst tills på söndag när det är Tjugondag Knut.

Jag njuter av granens ljus och la på den tvättade och ostrukna julduken igen. Lyssnar på julmusik. Ibland smäktande och till och med sjungen av Tommy ”Karlsson-på-taket” Körberg. I sällskap av Sissel Kyrkjebøs fantastiska stämma.

För att aktivera gossen när jag låg sänkt i kökssoffan i ännu värre förkylningsfeber föreslog jag att han skulle göra ett eget pepparkakshus av degen som fanns kvar. Sen kom fadern in och räddade upp situationen, eftersom det inte är så lätt varken att bygga ihop eller kristyra när man är sex år. Eller 42 år och febrig och opysslig. Två dagar senare fick vi äta det, för det bestämde byggaren.

20130108-114846.jpg

Förutom att glädjas åt att julen varar än, gläds jag åt en gåva som gavs mig på trettondagen av alla dagar. En skimrande gåva av nåd, som jag kommer att få anledning att återkomma till. Tänk en sån tur att stjärnan är kvar, annars kanske inte gåvan hade hittat fram till mig. 😉

8 reaktioner på ”Julen varar än”

 1. Här finns också julen kvar till nästa helg! Det blir så tomt och mörkt när man tar bort allt tycker jag, samtidigt som jag är mätt på julen vid det laget. Lite dubbla känslor. Hade jag råd och plats skulle jag köpa massor av vårblommor och nya ljusa gardiner för att fylla tomrummet. Men jag näns inte kasta de gamla blommorna bara för att de är tråkiga. De lever ju och kan komma igen. Och de gamla gardinerna är ju också fina. Och så ser det bara ut som vanligt i alla fall 🙂

  1. Kanske har du nåt glömt tyg eller nån gammal lampa som kan byta plats och muntra upp genom att bjuda på lite ovanlighet? 🙂
   Ljusslingorna som skingrar mörkret brukar få stanna, även om t o m jag tar bort adventsljusstakarna till slut!

 2. Det låter härligt med en sån gåva, spännande! Vi har jul här ett tag än, både pga att jag inte riktigt hann med julen i december och pga en kul grej som jag har på gång, och pepparkakshuset skall ätas på söndag vilket barnen längtar efter – dom har redan planerat vem som äter vilken deg, och sett på det där huset varje dag nu i över en månads tid. Det kommer definitivt inte att smaka så gott som dom tror! Ert pepparkakshus såg härligt ut – massor av kristyr och godis!

  1. Pappans hus är ännu otuggat här, men lillemans lilla hus är halvätet. Och ja, det var mycket godare med massor av kristyr!

 3. Även här varar julen. Brukar ha den åtminstone till 20 knut. Varit fundersam om jag var tvungen att ta bort den i veckan om min ass skuell sluta på fredag för det är lättare med hon som vet för mig. Men nu verkar ju hon bli kvar månaden ut så då blir nog julen oxå kvar. Roligt med gåvan du fått. Tror jag vet och gläds med dig Kram

  1. Tack för medglädje! Jag gläds att du får behålla julen och att det här kommer att ge en extra god inskolning av nya assistenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *