Julsnö och tacksamhet

Vi har inte passerat Tjugondag Knut, men granar och röda detaljer verkar ha lämnat många hem. Inte vårt.

20140110-150404.jpg

Granen som sonen och hans far köpte barrar knappt. Jag ligger just nu och tittar på den och njuter av julmusik. Utanför fönstret är det äntligen, äntligen vitt så jag kan gärna njuta jul ett långt tag till. För dotterns skull brukar jag dock sluta (göra det offentligt) före den 20:e, eftersom hon vill att julen ska vara förbi när hon fyller år. Femton. Det är hisnande. För femton år sen låg jag på sjukhus med havandeskapsförgiftning och vi väntade att miraklet skulle bli synligt. Tänk att hon kom till oss. Tänk att vi fick hennes bror. Tänk att jag får ha så mycket kärlek i mitt liv. Det är också hisnande. Och julens viktigaste födelsedagsbarn får tacket för det.

20140110-150736.jpg

4 reaktioner på ”Julsnö och tacksamhet”

 1. så underbart det är med dina gåvor och mina, de är såna extrastora under.

  Inte heller jag har avjulat dels för jag vill hålla kvar känslan länge och dels för jag planerat det till måndag men efter dagens chock vet jag inte.

  Hoppas du njuter av vänskap och värme. Böner och kramar

 2. jag har känt mej som att jag är den enda som har julpynten kvar (och som i smyg lyssnar på julmusik!) – kul att höra att jag inte är den enda! Fast det här veckoslutet tänkte jag att jag skulle börja städa undan julen lite grann kanske. Har inte alls fått julöverdos, antagligen pga att vi knappt var i nån butik i november-december och blev översköljda av julsånger och pynt och stress. Känns skönt!
  15 år – helt otroligt! stort grattis till dom snart 15 åren som föräldrar!

 3. Också här är julen kvar, fast denna jul blev det bara en liten halvmetersgran från jula som står på ett bord bredvid soffan och lyser. Jag gjorde advent ordentligt med änglar,julkrubbor (ja du märkte kanske att jag är samlare), luciatåg och elljusstakar och så röda gardiner och löpare. 1:a advent opererades jag och sedan blev det inte så mycket mer pyntande. Kunde definitivt inte ta fram och klä den stora granen,så det fick bli så här. Det handlade faktiskt om utrymme också – det var viktigare att jag kunde sitta på en fåtölj med fotpall och allt i det hörnet vi brukar ställa granen.
  Jag gillar rött, så det röda brukar bli kvar till nån gång februari -mars, när jag byter till vitt i de flesta fönster för att ta in mer av det återvändande ljuset. Elida fyller år 14 januari, så vi brukade ha julgransplundring på hennes födelsedagskalas och först därefter kasta ut julen.

 4. Här tog vi ner granen idag, och resten packas ner i sina lådor imorgon. Jag kunde ha gjort det ikväll, men jag valde att koka klart slånbärssaften istället :-)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *