Kära syster

Igår satt jag med två barn framför teven. Liten med ont och behov av ovanligt mycket gos, och stor i fåtöljen bredvid. Då spelades den här fina och sorgliga sången på Barnkanalen.

 

Kära syster – Dilemman med Doreen | SVT PlayTryck mellanslag för att pausa. Tryck Ctrl + pil upp för att öka volym. Tryck Ctrl + pil ned för att minska volym. Tryck Esc för att stänga fullskärmsläge. För mer information se ”Hjälp”.

Embedly Powered

 

SVT verkar inte vilja att man ska kunna sprida deras pärlor på det här sättet, så jag fick ta en omväg som inte heller ger nån snygg inbäddning av filmen. Men se den. Ögonen tåras och det dyker upp både tacksamhet, oro och förtröstan. Doreen Månsson kan det här med att göra sångtexter som berör både liten och stor. Dilemman med Doreen är grammisnominerad läser jag nu. Liksom vår kamrat i syd varit ett par gånger, Dan Bornemark. Fantastisk musik för stora och små barn även där. Och det gemensamma draget att låta kompet vara ruskigt proffsigt, symfoniorkester till barnlåtar. Det är grejer!

2 reaktioner på ”Kära syster”

    1. Ja, jag tänkte förstås på min egen kära syster och tacksamheten handlade om att ha sluppit detta både för egen del och barnens del….. Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *