Kuckelimuck, någon?

Gissa om jag är trött på att vara trött och ligga här i soffan med ont i huvudet. Jag förstår ju att det tar tid att bli alert efter en så lång hälsosvacka, men nu när tempen hittar normalläge ibland så börjar det dåliga tålamodet också hitta fram. Och förstånd biter inte på dålamod.

Är det kanske nån som har nåt bra recept på Kuckelimuckmedicin som gör att man återfår krafterna snabbt? Jag är nästan benägen att prova hälsokostplacebo. Men bara nästan…. Astrids originalrecept på Kuckelimuck har jag, den där röran som Karlsson på taket rekommenderar. Men den hjälper nog lika lite som påskgodis anno 2012. Kanske lite semesterdrömmar kan liva upp.

20120411-114851.jpg

Våra juveler på Astrid Lindgrens Värld 2011.

Astrid Lindgrens Värld är vårt bästa familjeresmål. (Förutom Kenya.) Jag skulle kunna skriva spaltmeter om det. Och det har jag nog redan gjort.

Barnen och jag spelade förresten ett Astridspel i påskhelgen, och dottern och jag brukar kunna alla frågor. Men denna kunde ingen av oss. Kan du?

Vad heter Tommy och Annika i efternamn?

20120411-120155.jpg

Allsång med Prussiluskan och Kling & Klang. Värt hela entrékostnaden, bara det.

16 reaktioner på ”Kuckelimuck, någon?”

 1. Jaha, ser man på, jag som varit så skeptisk till ALV för jag tycker det verkar vara SÅ MYCKET FOLK där, trots att bror med familj brukar åka dit. Kanske värt att omprövas då?

  Jag tänker att Tommy och Annika heter något så enkelt som Johansson? Det var det första som dök upp i mitt huvud, kan det stämma?

  UNDERBAR bild på barnen! Lillebror ser ut som Emil själv, med mycket bus i blicken! <3!

  Kramar på dig fining!

  1. Fel svar 🙂 Svårare namn än så.

   Ja. Ompröva! Det ÄR mycket folk, men om man planerar sina dagar så kan man som Astriderian få en fantastisk upplevelse. Lite väl mycket barn som stör teaterföreställningarna bara 😉 Maken hade en strålande idé om att de kunde köra några vuxendagar per år. Hade varit toppen för både Astridnördar som vi och för känsliga barnlängtare att slippa barnvagnar, treårsskrik och kissepåolyckor mitt i föreställningen 🙂

   Soffkram!

   1. Då gissar jag på Lindström! Eller Lindqvist!

    Haha, ok, då ska jag ompröva! Det kommer bli dyrt nu när vi ska köpa ALLA filmatiseringar på Blue ray eller DVD. Bad Martin om att vi skulle börja titta på allt redan nu, men ändrade mig då jag insåg att vi nog kommer få vår beskärda del av det där när vi VAB:ar i framtiden! 😉

    Bra idé med vuxendagar! Kramar!

 2. Är faktiskt 100% på vad de heter i efternamn men ska jag svara så här som nummer 2, och ve och fasa om jag har fel när jag nu är 100% säker på mitt svar 🙂 Undras vart jag snappat upp namnet egentligen?
  Settergren, och har bestämt för mig att det är med S också.

  1. Grattis! Du vann! Imponerande! Kanske får vi ta en tävling i Astridfrågor mellan familjerna. Vi trodde oss stå obesegrade. Jag har förresten glömt fråga M om han vet svaret. Om han gör det törs jag utmana. En feberfri dag!

   1. Garanterar att ni förblir obesegrade i en sådan kamp oavsett om M kan svaret eller inte 🙂
    AL har inte varit så framlyft här hos oss. Är nog bara mamman i huset som har lite kvarlämnade barndomskunskaper i ämnet, med betoning på lite 🙂
    Det var bara en lyckträff att Tommy och Annikas efternamn hade satt sig.
    Ibland kan oviktigt vetande komma till användning 😉

 3. Aha! Nu vet jag! Fast jag avslöjar förstås ingenting 🙂

  Gillar dock Pippis bättre! ”Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump” Det är namn att skryta med det 😉

  1. Ja, det är fina namn det! Jag hoppas att du om ett par år leker med din lilla Rullgardina på ALV….

 4. Jag har allvarliga brister i min allmänbildning känner jag plötsligt – hade ingen aning om att dom hade nåt efternamn alls! alltid lär man sig nåt nytt 🙂 ”Nu ljuger du så att tungan blir svart!”
  Kuckelimuckmedicin kör vi här hemma – spirulinasmoothisar och grönt te med ingefära. Funkar suveränt!

  1. Jag proppar i mig vitlök på de sätt jag kommer på. Kanske är det därför vi inte får besök 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *