Kvällsskift

Barn i säng, make i tvättstuga och te i koppen. Då är det tid för kvällsskiftet. En bok ska skickas och några tas med till en lunch imorgon. Två lunchande bloggare blev tre blev fyra blev fem. Jag är tacksam att få vara med i gemenskapen bland dem som nu är där vi en gång var. På längtans väg.

Den tiden vill jag inte glömma. Så som jag hade kunnat göra om Väntrum bara hade varit en roman, ett projekt jag lämnade bakom mig och kanske suckat lite över att det inte var något förlag som nappade. Nu tror jag, eller jag törs nog säga vet, att den här boken har gjort skillnad för ganska många som känt sig ensamma på den där vägen. Så jag lägger en del av min arbetsföra tid på Väntrum och efterföljarna även fast det innebär mycket mindre pengar på kontot än om vi båda hade jobbat heltid. Men det finns så mycket annat än pengar som ger värde åt tillvaron.

Väntrums nya kläder (Design: Liselotte Svelander)

Medan jag skrev detta kom en till beställning från en blivande Väntrumläsare som hittade boktipset i Mama. Så glad jag är över det. Att nya läsare hittar fram. Välkomna!

 

7 reaktioner på ”Kvällsskift”

 1. Va??? Jag som trodde vi skulle bli stormrika på barnboken 😉 hehe…

  Men nog är det så, att det finns saker som är viktigare än massor av pengar på banken (även om ensamstående jag nog inte ska hoppa av det däringa dagjobbet – fast jag önskar mig massa mer tid för att femmislobba och göra revolt inifrån socialförsäkringarna, det blir liksom det där intresset som får ta halvtimman mellan eftermiddagsluren och nattsovningen)

  1. Jo… DEN ska vi ju bli rika på! Om vi ser till att ha den klar tills SVT sänder ett uppföljningsprogram om dig så är succén ett faktum! Men vi kanske ska skriva den först 😉

   All heder till dig och alla kämpande singlar. Jag minns att vara tacksam över att vi är två – av många anledningar.

 2. Vad trevligt det låter med blogglunch! 🙂
  Javisst är det så att det finns mycket meningsfullt att göra, som inte ger så mycket pengar. Annars hade jag nog fått byta jobb. Så bra att du kan/orkar ägna dig åt bokskrivandet! Det ger nog mycket både till dig själv och andra. Topp!

  1. Fler bloggluncher ska det bli, Hedda! Jag vet fler än jag som gärna hade haft dig med imorrn. Så om du har vägarna förbi på väg till FK eller nåt så…. 🙂
   Och TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *