Ledsam hetsjakt

Både Hedda och Sandra och Ninette skriver så bra om hetsen mot Carola att jag inte behöver göra det. Men jag har mejlat både Aftonbladsjournalister och psykolog (och fått snabba svar, det hedrar dem – men inte resten) och bedrövas över att en adoption kan bli ämne till debatt på det här viset och att en psykolog får uttala sig när det handlar om att ge barnet frisyr på ett sätt som är nödvändigt ur kulturellt perspektiv. Och det finns inga detaljer som berättar att friserandet har skett på ett sätt barnet mådde dåligt av, de slutsatserna drar man själv, så det handlar uppenbarligen rätt och slätt om håret. Jag hör till dem som tycker det är bra att Carola bloggar och ger kvällspressen tillträde på sina villkor, eftersom hon garanterat annars hade haft dem liggande i buskarna.

Nu började jag visst debattera ändå. Men jag ska absolut inte se Debatt på SVT. Då stiger tempen garanterat. Istället ser jag på detta, som ger tårar men lugn. När jag såg den här minneshögtiden efter tsunamin tyckte jag redan då att Carola aldrig hade sjungit den här sången på ett bättre sätt. Med en helt annan röst än den (enligt mig) lite för mjuka, barniga som hon annars brukar sjunga de sånger som berör henne djupast. Och på slutet syns en ordlös men så talande respekt och medkänsla för dem som har drabbats. Jag önskar att hon själv skulle mötas av samma slags respekt.

5 reaktioner på ”Ledsam hetsjakt”

 1. Usch, det är bedrövligt hur public service tydligen får bete sig. Det sista man behöver på sin hämta barn-resa är hetsjakt i media. Hur tänker svt? Som att bli anklagad för övergrepp på sitt (biologiska) barn innan man ens har lämnat BB.

 2. Sorgligt är vad det är. Som om ett spöke av hat breder sig över jorden. Inte bara den här grejen, men allt som håller på att hända och alla plumpa och självgoda internetkommentarer man stöter på dagligen. Jag har inte sett den där videon förr, ska titta på den nu.

 3. Usch, jag blir så upprörd över hela den här fullständigt onödiga debatten. Tänk vad hemskt att just ha fått barn och bli så ifrågasatt och synad in i minsta detalj.
  Norden känns så inskränkt och monokulturellt ibland, alla skall vara lika och är man inte det så är det nåt fel på den som sticker ut. Jag orkade inte heller lyssna på den där debatten, och blir väldigt upprörd att en person som egentligen uttalar sig i egenskap av oinsatt privatperson går ut och påstås vara expert bara för att hon är psykolog! (jag är också psykolog btw) Hon ger verkligen psykologyrket ett dåligt rykte tycker jag.

 4. Håller med . Tycker det är hemskt hur vissa kan bete seg .
  Carola gillar sin Zoe ock blir säkert en mycket bra mor ock både hon ock Zoe får
  det bra om inte alla dessa ”experter” lägger seg i .
  Att dom inte skäms . Jag är säker på att Zoe som tjej blir glad för sina lacksko ock nya frisyr.

 5. Hej! Jag hittade hit genom ditt addande på FB! Jag håller med. Vad är det för löjlig inskränkthet o gorma om hennes hår. Fjanterier! Psykologer i västvärlden är så inskränkta så herregud. Vad jag förstått verkar nya lilla dottern lite modemedveten, så hon blev nog jätteglad åt sina nya lockar, en mamma som har RÅD att kosta på henne det. visar väl vilken kärlek den nya mamma har! Så psykologer o andra tyckare kan dra nåt gammalt över sig kan jag tycka.. Och ungen blev ju bedårande söt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *