Livets träd och hjärtats liv

Bland födelsedagskorten till min livskamrat fanns ett brev till mig.

20120829-131337.jpg

Bloggvännen Kristina, har bett och gjort mig ett Livets träd! Kristina som genom sitt skrivande haft så stor betydelse för mig under den här sjukdomstiden. Genom att få en aning om annan sjukdom har jag på nåt sätt förberetts för den egna och fått gudomlig hjälp att uthärda. Jag har inte klarat att uthärda med enbart glatt sinne, men jag har ändå ändå klarat det hittills. Redan där finns ett tack till Kristina. Och nu ett ännu större! Ett vackert Livets träd med höstfärger och böner. En sån gåva! Tack!

Livets träd har kommit till mig också på ett annat sätt. I samband med försäljningen av vår kyrkas sommargård (för ett par veckor sedan, när jag var betydligt piggare än nu) hittade jag en bok bland alla loppmarknadssakerna som samlats från olika håll genom alla åren.

20120829-132238.jpg

Det är en bok om ett litet barn, ifylld för sjuttio år sedan av en kvinna som jag. En älskande mor. Jag kunde omöjligt lämna en sån skatt, som kanske innehåller pusselbitar som någon saknar, och köpte med mig den för en femma. En del namn finns, och när jag googlade på dem så hittade jag en runa som berättade om att den skrivande mamman hade dött. Bland de barn som nämndes i runan fanns inte namnet på barnet i den här boken…

Mitt hjärta fylls av oviss sorg. Detta älskade lilla flickebarn, vem var hon? Fick hon lämna livet alldeles för tidigt? Eller bytte hon namn? Finns det någon där ute som skulle förvalta den här skatten av kärlek och minnen? Och hur ska jag i så fall hitta den personen. Eller borde jag respektera att någon har slängt boken och inte göra annat än att låta den vara stängd och glömd? Men jag kan inte glömma.

6 reaktioner på ”Livets träd och hjärtats liv”

  1. Så glad jag blev över att du blev glad. Det värmer mig. Så märkligt att du just nu hittat en bok med livets träd på bilden. jag tar det som tecken från ovan. Gud ger liv på nytt o på nytt igen. I Guds livet finns hälsa. Tänker på Gudsvinden som blåser igenom livets träd och på Ingmar johanssons sång om detta.
    Förstår dina frågor ang boken. Det kommer visa sig vad du ska göra. Ha en bra dag o vila dig nu efter gårdagens ansträngningar o Gratta maken

    1. Ja, visst är det vackert! Och lätt att ta till sig: Vårt stora barn vill lära sig göra ett eget, och lilla barnet sa: ”Åh, ett önsketräd!”

  2. Jag har glömt skriva det fast jag läst flitigt (ofta från mobilen som är jobbig att kommentera från), så mer innerligt nu. Krya på dig, och härda ut fram till dess! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *