Ljus, lucior och katter

Det här är en tid av många ljus. Och jag vill tända ljus för så många som har det tufft. Det finns både i vanliga världen och i bloggvärlden många som jag tänker på, och några av dem tänker jag ofta, ofta på. Det är Kristina, Hedda och Kix som jag tänder extra ljus för idag. Och med mina ljus följer bön.

Lucia närmar sig. Om ni vill att Medelpad ska få en toppenfin Lucia som dessutom är en FANTASTISK sångerska, rösta på Therése. Gärna idag 😉 Lätt som en plätt: SMS:a bara LUCIA1 till 72060.

Förra året hade Svartviks kyrka, en lagom sparkbacke från vårt hus, min favorittjej som Lucia. Ellentin Ekhem heter hon, och bilden är lånad från Sundsvalls Tidning.

Bild: Linus Wallin, Sundsvalls Tidning, www.st.nu

Samma tidning har, som jag nämnt förut, lussekattstävling just nu. Och Lucian ovan har skickat in sin lussekatt. Så här ser hon ut, och så här:

Duffy lussekatt (5½ månad)

Och här är gamla och saknade lussekatten. Törstig på granvatten.

Nelson (18½ år), julen 2010

12 reaktioner på ”Ljus, lucior och katter”

 1. Tack kära Cecilia, för ljus och böner! Även om jag själv inte är så duktig på bön, så känns det bra att få veta att man finns i någons böner. Glad över det. Tack också för julstämningen i ditt inlägg med fina Lucior och katter. (särskilt katter har en förmåga att få mig på bättre humör) 🙂

 2. Tack rara du Du finns i mina böner med. Söt dotter Lucia.
  jag har adressen. Tar några dar för jag har så många rtg undersökningar i veckan men de kommer. Kram till dig o hela familjen

 3. Tack snälla Cecilia. Vilka fin-fina bilder på några toppenvarelser; Ellentin och katten (samt änglakatten). Och tack för bönen. En kollega bad en bön för två veckor sedan för mig, så nu måste han väl lyssna… Kram Kix

  1. Ja, toppen! Och ja Kix, jag hoppas och ber att du ska få känna att du är buren genom mörker och ut till en ljus och hoppfull tid.

 4. Ojoojoj, vad du varit produktiv i bloggandet de senaste dagarna! Det måste bero på snön, här nere i skåne har det ju varit storm och därmed ingen tid för bloggande! 😉
  Vilka underbara och mysiga inlägg de senaste dagarna, måste erkänna att jag är en smula avis på snön, den kommer nog inte till skåne i år tror jag för här är fortfarande åtta grader varmt!

  Vilken fantastiskt fin Lucia (och en fantastiskt fin kyrka vad det verkar), du måste varit såå stolt!

  Många kramar!

 5. Verkligen fin bild på Ellentin och kyrkan 🙂 Jag fortsätter att besöka fantastiskt vackra Johanneskyrkan, förundras över den överdådiga byggnaden och sänder smurfböner (och ibland andra mer specifika böner) till någon… Tack, min fina jul-ängel i norr. Du har förresten fått ett fint rött band runt magen så här i advent. Du hänger nu på din vanliga plats på nyckelskåpet i hallen. Mys på. / Anna

  1. Du är rolig du Anna, som har mig hängande på nyckelskåpet. Mitt bättre jag. Min sunkighet och tjurighet slipper ni därhemma. Fast bara så du vet: jag är ju ingen ängel egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *