Magi för framtiden

Det skulle vara fint att vara magiker, och särskilt fint att kunna förändra nuet och framtiden. Det är jag inte, men Arkadia, en lokal magiker, och gjorde igår en av de bästa och viktigaste föreställningarna jag har sett. Det är inte långt. Du hinner se det.

Varje gång någon deklarerar var de står i den här frågan blir jag en smula mindre rädd.

Det parti som omnämns deklarerade så sent som till 2002 att de vill stoppa familjer som vår. Utomnordisk adoption. Deras politiker avslöjas gång på gång att kränka andra människor. Deras partiprogram innehåller formuleringar som skulle kunna vara citat av Hitler. Ändå är det sannolikt människor som jag känner till som planerar att rösta in SD den 14 september. Två dagar före min födelsedag. Det jag önskar mig allra mest är att Sverige tar sitt förnuft till fånga och röstar för värderingar de kan stå för också inför en familj som vår. Också inför människor som flytt från förtryck och fattigdom i hopp om ett bättre liv. Precis som ursvenskarna Karl-Oskar och Kristina gjorde.

Häromdagen fick jag mitt första brev från en Sverigedemokrat. Det handlade om vad jag uttryckt om dem offentligt (i sociala medier – också som soffliggare går det att stå på barrikaderna) . Brevet menade i fula ordalag att jag var hjärntvättad och att det jag skrivit var lögn. Det som kallades lögn hade jag hämtat ur Sverigedemokraternas principprogram. Men tyvärr verkar de som röstar på SD inte läsa på lika noga som vi som inte gör det. Det där brevet hindrar mig inte från att fortsätta tala om detta. Det handlar om vårt Sverige. Vår framtid. Vår familj.

Det behövs inte ens magi. Det behövs röster.

20140903-094602.jpg

11 reaktioner på ”Magi för framtiden”

  1. Håller med Nilla, det är skrämmande att så många väljer att sympatisera med dem, många gånger ganska oreflekterat, föreställer jag mig. Och det är skrämmande hur sympatisörerna väljer att bemöta ifrågasättanden och kritik.

  2. Amen! (Jag tyckte det räckte som kommentar men det tyckte inte WordPress. ”Your comment was too short. Please try to say something useful.”)

  3. Mycket bra film, tack för att du delade.

    Jag fyller år en vecka efter valet och min önskan är densamma som din. Jag har fortfarande svårt att förstå och ta in att så många sympatiserar med SD. Det måste väl vara fel.. de kan väl inte ha läst på ordentligt.. snälla säg att det är så? Å andra sidan, att inte informera sig är skrämmande bara det.

    Hemskt med brevet! Men kanske kan du se det som en badge of courage. Vågar man säga vad man tycker får man sådana brev, antar jag.

    1. Ja, nåt slags kvitto på att ha berört rätt strängar är det ju allt. Tack för hälsningen, och må både du och jag få födelsedagspresent att glädjas åt. Hopp för Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *