Farväl sommar

20140901-085040.jpg

Igår klingade augusti ut. På lördagkvällen tändes ljus och marschaller längs med hela vår kust som farväl till sommaren. Jag kunde inte se det, men har sett det förr både från stranden och från havet. Så mäktigt när öde klippor, tack vare någons omsorg att vilja sprida ljus, fylls av hoppfulla lågor i augustinatten. Jag och femtonåringen tände ljus inne och på altanen istället, och jag låg i hammocken och tog farväl till sommaren.

Det är svårare än vanligt att ta farväl. Hösten är min själs lyckligaste tid, men sen min kropp har börjat må ännu sämre av kyla är det svårt att ta farväl av sommaren. Så det var skönt att få göra ett ordentligt farväl. Tack vare omsorgsfulla vänner som ryckte ut och gav mig och gossen skjuts (eftersom ständigt körande maken var borta) kunde jag igår lyssna till en av mina favoritröster: Anna Stadling. Tidigare i sommar har jag kunnat höra Laleh och Sarah Dawn Finer och nu alltså Anna. Varje konsert kostar på, detta att sitta upp utan nackstöd är nog det svåraste för ME-sjuka (hjälpmedlen har inte kommit ikapp vår eftersatta sjukdom än), men ibland får det vara värt det. Musik är liv. Jag mår förstås sämre idag, men fick ett fantastiskt avsked till sommaren igår. Bland annat med denna otroliga sång. Jubelsången.

Det blir sommar igen.

4 reaktioner på ”Farväl sommar”

 1. Men nu blir ajg sur Hade skrivit ett långt inlägg o när jag tryckte på skicka så kom det upp att det var spam o försvnn. Förösker göra ett nytt.
  Vad rolgit att du kom iväg på konserten och att du hade vänner som kunde ställa upp.
  Men att d etta med nackstöd ska få bli ett problem knns inte bra. Det finns ju nackstöd till de flesta rullstolar jag till och med liggrullstolar som du kan fälla jättelångt bak.De akn väl ändå inte ah tagit bort dom.
  Om ajg jobbat skulle jag fixat fram artikelnummer men nu får du några sid hänvisningar ajg ska försöka goola fram igen
  http://www.ottobock.se/cps/rde/xchg/ob_se_sv/hs.xsl/4889.html
  http://www.ottobockdoc.se/ovrig_dokumentation/Rullstolstillbehor.pdf
  http://www.etac.se/se/Produkter/Vuxen/Rullstol/Next/Tillbehor/
  http://www.1177.se/Tema/Hjalpmedel/Produkt/106479561/
  Jag verkar inte kunna sluta vara arbetsterapeut utan de ligger nog i generna men du får säga till mig om du tycker jag lägger mig i.
  Att säga farväl till sommaren är inte lätt. I någon slags protest har ajg shorts på mig fast det regnar för att hålla kvar sommaren . jag fortsätter o ber om styrka för denna dag. Kramar

 2. Vad härligt att du fått se dina favoritartister! Fast det är ju förfärligt tråkigt dagen efter… I går slets jag mellan ilskanöver att jag blir så dålig av att äta tacos och se en film med en kompis dagen innan och glädjen över att jag faktiskt kunde ta mig iväg och få en trevlig kväll.
  Hoppas du får en så skön och ”pigg” höst det bara går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *