Majblommeskygg

Majblommor säljs för en god sak och är del i en anrik historia. Det är fint, förstås. Men jag har kommit att känna obehag för dem. För tredje året i rad ligger jag sjuk i majblommetid och kan konstatera att vårt hus är det hus som alla traktens barn går till. Det ringer oavbrutet på dörren, vilket är ett stort problem då jag behöver tänka till varje gång jag reser mig ur soffan eftersom en sån sak tar väldigt mycket kraft från en sjuk kropp. Efter fjärde ringningen på dörrklockan kom jag kom på en lösning. Ut med batterierna.

20140408-152836.jpg

Det är oerhört stressande att försöka ignorera ringklockan, men nu kan den inte ringa mer. Återstår att se hur stressande det är med intensiva dörrknackningar istället. Och så återstår att försöka undervisa vår familjs blomförsäljare (japp, i år har vi också en sån…) i att bara ringa på en gång och säga tack och hej så fort någon säger att de redan har köpt. Vilket väl alla kommer att göra eftersom barnen som går på en annan skola redan är ute och säljer. Men jag kommer ju köpa, och kanske ska informera de övriga försäljarna genom att (be någon) tapetsera hela husfasaden med blommor innan jag sätter i batterierna igen.

3 reaktioner på ”Majblommeskygg”

 1. Tänk, här har jag aldrig varit med om några dörrknackande barn, alls! Måste vara regionala skillnader. Men tack för påminnelsen att köpa majblommor. Jag har alla sedan min mamma föddes och vill ogärna missa ett år + att jag gillar vad pengarna går till.

  Vår dörrklocka fungerar inte och har inte gjort sedan vi flyttade hit….. Och nya har så hemskt ljud, så folk får knacka :-). Fast vi borde nog ta ner den trasiga dörrklockan!

 2. Ytterligare ett hjälpmedel du måste prata med arbetsterapeutem om.Du måste få en dörröppnade med talapparat så du kan prata med den som ringer och få ha dörren låst då kan du öppna bara för den du vill. Jag har en från sängen o en från köket, det är guld värt att slippa lägga krater på att stiga upp för att sen inte få ngt för det.

  Vi sprang på majblommeförsäljare på sjukhuset men då hade vi inga kontanter.Men det var ett smart ställa att ställa sig vid onkologens utgång kramar

 3. Jag gillar inte försäljare oavsett syfte. Eller rosa bandet osv. Det finns faktiskt andra sjukdomar än bara DET tex. Så jag struntar i deras goda syften. Det finns annat det kan behöva forskas i också. Så jag öppnar aldrig om det ringer på om det inte avtalats personligt möte per telefon med mig och jag öppnar då du kommer.

  Jag blir också oerhört störd av påringande personer sedan jag fick min sjukdom. Allt och alla stör med sådant och de stör mitt vilande! Jag gillar heller inte när hantverkare säger att de kommer mellan 8-16. Ja MEN jag har INTE ork att vänta så svävande, och det säger jag också till. Då kan jag få svar att de kan inte vara så precisa. Ok säger jag fine då är ni inte välkomna alls och jag skriver inte på en fullmakt för huvudnyckel! Bestäm en exakt tid med mig och då får ni ta mig först av alla(divigt eller ej) och sedan får ni då ta alla andra i den ordning ni tycker. Jag har inte ork att ligga på vänt eller att ni kliver in mitt i något.
  Samma om någon ska ringa, jag kan inte ha telefonen öppen bara för att. Då får de säga en bestämd tid och så försöker jag ta mig samman just då. Övrig tid är den på ljudlöst utan vibration.

  Tyvärr måste man ställa rätt tuffa krav på sin omgivning numera med denna typ av sjukdom!
  I övrigt är jag glad att vi har fått portkodlås nere och fått bort allt spring. Alla som ringer på måste ringa till respektive porttelefon och jag slipper ofta höra eftersom telefonen är på ljudlöst. Med det slipper jag majblommeförsäljare påskärringar utlänningar som ska sälja blommor, tavlor med mer med mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *