Maria Mena

Den som nöter soffan hinner se många repriser på de bästa programmen. En del avsnitt av Molanders har jag sett tre gånger. Bortkastad tid kan tyckas, men eftersom jag behöver nåt som håller mig stilla utan att bli tokig av rastlöshet så är ju det bästa att välja något givande. Den senaste veckan har jag sett en sekvens av Skavlan tre gånger. Det är intervjun med härliga, norska Maria Mena. Jag hade inte hört henne tidigare och tycker mycket om både musiken och hennes sköna utstrålning.

Utstrålningen fastnade också Jamie Oliver för, särskilt om man ska tro den brittiska pressen som lyckades göra en bildserie av en puss som varade i högst två sekunder. Syftet med pussen var att kolla vilken gata Maria Mena skulle se framför sig om hon blev pussad av Jamie Oliver. Hon hade just beskrivit sin synestesi, förmåga att se musik och människor i färger, frukter och gator. Jag hade inte läst om det fenomenet tidigare och tycker det är riktigt intressant. Är det någon läsare som är synestet måntro? Det är inte jag. Men jag blir mer och mer kär i Norge. Särskilt eftersom allt fler norska bloggare pryder sina sidor med mina ord – som de hittar via Siterte sitater.

Nu lyssnar jag på en annan av Maria Menas sånger. This too shall pass.
Oj så jag vill tro det. Ibland går det, ibland inte alls.
This too shall pass.

10 reaktioner på ”Maria Mena”

 1. Jag är inte synestet själv, men en av mina vänner är det. För henne har alla siffror olika färg. Hon verkar dessutom ha ett lite annat sinne än vi andra för färger och för hur dessa passar ihop…..

  1. Vad spännande! Jag minns att jag tänkte veckodagar i specifika färger som barn, men nu är det grått det mesta 😉 Men kanske lite fredagsturkost.

 2. Vackra sånger! blev lite fast och lyssnade på flera sånger, kul med såna här sångtips! (jag blir lite ensidig i mitt musiklyssnande ibland märker jag, gillar att få tips)
  Hade ingen aning om att det fanns nåt sånt där som synestesi. När jag var liten så minns jag att jag tyckte att veckodagarna och årstiderna och månaderna hade olika färger, men det gick om med åren. Älskar fortfarande färg, men färgerna var på nåt sätt mer intensiva när jag var liten känns det som! fast så kanske det är för alla.

   1. jepp, vi har spotify, men jag glömmer alltid bort mitt lösenord (använder inte särskilt ofta). Har en skiva med Anders Widmark som jag fick av en kompis förra månaden, med psalmer och den är superbra! (vi sjöng jättemycket psalmer när jag var liten och gick i skola, så alla vi som gick på samma klass älskar psalmer) Måste kolla upp den där – du verkar ju ha riktigt bra musiksmak du! 😉

    1. Du verkar också ha JÄTTEBRA musiksmak. 😉 Hoppas du hittar lösenordet. ToppenCD. Min bästa fredagsmysskiva, men Michael Jackson brukar ta över!

 3. Jag tillskriver ofta människor färger eller en ”naturegenskap” (så som vattenfall, öken…) Det bara sker i mitt sinne. Du min vän är en djungel med de otroligaste gröna nyanserna
  🙂

  1. Åh så härligt att höra! Både om egenskapen och vad du ser i mig. Grön är min bästa färg dessutom 🙂

 4. Det är en av mina favoritartister faktiskt. Visst gör hon gripande musik?
  Önskar så att du fick bli feberfri. Kram!

  1. Otroligt stark. Jag nynnar innerligt Fuck you och fattar inte hur det gått till 🙂
   Tack goa du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *