Mogna och bli till

20131022-134648.jpg

Vad faller över dig idag?
Guld eller grus.
Sol eller skugga.
Jubel eller tystnad.
Leenden eller tomhet.
Gryning eller skymning.

Vissa dagar är det som att mina konturer blir till i kontrast till det som faller över mig. Fastän jag vill vara stadig i mig själv och tror mig känna mig själv allt bättre med åren så påverkas min bild av och känsla för mig själv av det som kommer i min väg. Insikten häromveckan om att någon gått omkring och tänkt starkt negativa tankar om mig, skakade om. Min självbild blev otydligare i konturerna. För jag är inte en ö. Jag påverkas av det som händer omkring mig. Och att se att det händer är en del i mognaden. Även om de flesta av frukterna fortfarande är omogna kart. Eller grenar som väntar på vår och knoppningstid.

20131022-141915.jpg

Ingen människa är en ö, hel i sig själv.
Varje människa är en bit av kontinenten, en del av det hela.
Om en sten sköljs ut i havet går lite av Europa förlorat,
som vore det en klippa, som vore det en gård som togs från din vän eller dig själv.
När en människa dör krymper jag,
ty jag är en del av mänskligheten;
så fråga därför inte vem klockan klämtar för;
den klämtar för dig.

John Donne

6 reaktioner på ”Mogna och bli till”

  1. Jag förstår att det skakar dig, det är obehagligt när någon tycker/tänker illa om en. Har du fått en förklaring eller chans att reda ut det hela?

    Här trampade jag häromdagen på en liten blå bil strategiskt placerad mitt på golvet… 🙂 men jag tycker inte illa om bilgivaren för det! Kram!

    1. Nej, det blir ingen förklaring eftersom det är en person som jag inte har någon relation till (idag). Har ändå försökt förmedla hur jag reagerade på det uttalade, men inte fått nån respons. Så jag får släppa det, och kan nog det snart, men märker att det påverkat mig. Jag är inte längre lika säker på att alla som är tysta tänker gott, eller neutralt. Obehagligt.

      Så jag är förstås glad att höra att en vass bil ger dig goda tankar. Tack kära du! Som du har längtat efter att få trampa på leksaker så var det väl rena tjänsten med den där bilen?!. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *