Moodskifte

Skrivardagen är välkommen efter trötthet och mångsysslande, så jag var på gott humör när jag kom hem (till författarköket jag tokröjt tidigt imorse) från skön promenad i efterlängtad kyla.

Var fortsatt på gott humör efter att ha hällt upp en stor kopp te och läst Lattityd en ny sundsvallsk gratistidning där det står ett lästips om Väntrum. Sen öppnade jag bloggen och hittade minst 50 spamkommentarer! Engelska meningar som skulle föreställa att någon läst och kommenterat på riktigt, men inte alls. Bara skit. Humöret vände. Hur kan människor ägna sig åt så meningslösa saker som att sprida spam.

Jag får invärtes utslag.( Inslag?) Nästan lika mycket av annan slags spam som av detta. Massmejl med roliga historier, virusvarningar, skickadettatillallafinatjejerdukänner, gratis mobiltelefon osv
Eller allt Facebookskit: ”idag är det internationella dotterdagen sätt denna som din status”, eller att skriva en siffra eller meningslös mening som status för att uppmärksamma (?) att det är tragiskt med cancer.

För övrigt blir jag tokig på all särskrivning, på alla galna stavningar av ”imorrn” och på att ”dem” används på totalt fel sätt. Om nu nån undrade.

Så, nu har jag motvilligt spärrat granskningsfri publicering av nya kommentatörer och dessutom blivit just så meningslöst arg som de meningslösa spamkommentarsproducenterna  antagligen önskade. Jag går ut på bron och andas en stund och tar en till kopp te så kanske det ordnar sig. Efter lite moodhöjande musik. En låt som gick varm när jag och mannen i mitt liv just flyttat ihop. Långt innan internet och ajfån och fejsbok och bloggvärlden fanns. En skön tid. Det med.

4 reaktioner på ”Moodskifte”

 1. Tråkigt med spam! Jag tänkte att eftersom du har wordpress, så borde de spärras innan de publiceras, så funkar det iaf för mig. Jag får ofta spamkommentarer men de fastar i ”filtret” innan de publiceras. Hoppas detta var något tillfälligt bara.

  Kul med tipset om din bok! 🙂

  1. Tack Hedda – för detta, för grattis igår och för att du är med också under trötthetsdagar när jag inte kommenterat själv på ett tag.

   Ang spam. Nu fastnar de* i filtret när jag har kryssat i att bara redan godkända kommentatörer får publiceras direkt. Men jag störs av att se dem oxå i filtret så jag har raderat över 60 idag…. Kanske man ska blunda och strunta i dem istället för att bjuda in ilska.

   * Här hade jag kunna skriva ”dem” för att illustrera en av de övriga irritationspunkterna i inlägget 🙂

 2. tack o lov får jag aldrig spam, och nu var det längesen ngn skrev o klagade på mig och talade om hur förskräcklig mnska jag var.
  Men trist för dig och trist att ditt goda humör skulle försämras. vacker bild i alla fall och hoppas humöret återvänder. Kram din hostande snuviga vän

  1. Ja, oj så mycket värre med den typen av kommentarer. Jag är så glad att du slipper dem nu och önskar dig hälsa på alla plan. Alla. Varm kram och tack för dina fina hälsningar du kämpande vän

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *