Munsbit

Dagen började med en otäck upplevelse. Jag vet nu att mitt hjärta mår bra och att det (trots att det kändes både omöjligt och fruktansvärt) går att få ner en slags duschslang genom matstrupen. Jag ska inte skriva namnet på undersökningen, för då kanske nån stackars googlare hamnar här. Jag är glad att jag inte visste vad som väntade, och chockad att jag klarade av det trots min kräkskräck.

Efter vila vinkade jag adjö till vårrusande (ni vet den där tävlingen som de envisas med att särskriva) dotter, och hämtade hem sonen. Fadern jobbar ikapp ikväll så jag och junior är på tumis – som de säger där Sandra bor.

Häpen katt och högtflygande pojke

Utelek med fruktstund och åskådarmamma följdes av matlagning. Ambros skulle laga mat till mig hade han sagt, och det klarade han utmärkt. Med vissa tips. En lagom munsbit blev det. Efter att ha fått någon meter slang genom halsen är man inte så sugen på att äta. Och före får man inte (tack och lov, say no more….). Om det inte hade varit så enormt läskigt hade återkommande undersökningar kunnat vara ett strålande sätt för en sängliggande och alltför matglad person att gå ner i vikt. Men imorrn är nog aptiten åter igen, var så säkra.

Halvgammalt bröd får en ny chans

 

Göra gräddfilssås helt på egen hand - en kockskola

 

Liten faluburgare. Tack för maten.

6 reaktioner på ”Munsbit”

 1. Nu hoppas jag att kommande undersökningar inte ska vara lika hemska! Usch så jobbigt det måste ha varit.
  Och tänk vad skönt om dottern kunde laga mat till mig istället för tvärtom… 😉

  1. Jag tror hon kan fixa just denna måltid: Skära bröd, gurka och korv och blanda gräddfil med ketchup och kryddor. Resten gjorde assistenten 🙂

 2. Vet vilken undersökning du menar! Jobbar nämligen på en avdelning där man gör dom. Vi i personalen brukar säga att man får söva oss om en sån undersökning måste göras på oss…

  1. Gaaaah Tea! Nu är jag ännu mer stolt över att jag klarade det. Och mycket säker på att jag inte vill dit igen….

 3. Stackars dig. om Jag vet oxå vad du gjorde, jag har gjort den fem gånger och kräks varje gång, och även gjort den som görs genom näsan, den var än värre..
  Jag ska göra dom igen plus nedre oxå och jag har sagt att jag gör det aldrig mer i vaket tillstånd utan då ska jag sövas.

  Hoppas att de gn de olika undersökningarna ska hitta något. Kramar

  1. Fem gånger! Kristina! Du är Mästarnas Mästare alla kategorier! Jag sätter hänglås på munnen om jag inte får bli sövd ifall jag måste gå igenom det igen!
   Tack för all omtanke! Jag tänker som sagt mycket på dig där på sjukhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *