Nära gråten upplevelse

20121213-123034.jpg

Det är ingen bra idé att åka och handla när man är sjuk. Men när sjukdomen aldrig tar slut går det inte att undvika. Jag vill själv plocka prylar i kundvagnen, klämma på eventuella julklappar och planera för måltider. Men nu sitter jag här i bilen och undrar om jag ska orka släpa in kassarna och packa upp dem…

8 reaktioner på ”Nära gråten upplevelse”

 1. Åh så väl jag känner igen mig. Jag vill själv….
  En känsla så svår att förmedla till dem som bara vill väl. De som inte har något som hindrar dem att kunna själv.
  Jag vill själv……

  1. Mmm… det är nån känsla av att vara frihetsberövad. Blandad med all denna fysiska trötthet.

   Som gör att allt det där andra som inte orkas med syns tydligare: skräphögar, damm och smuts. Jag skulle vilja beställa hit nån som kan sanera medan jag lägger mig på ett liggunderlag i garaget och väntar. Febernedsättande kallt iaf… :-/

   PS. Jag kom in. Tidigt hemkommen dotter hjälpte mig att bära. <3

 2. Å vad jag känner igen mig. Precis detta att se vad som finns ,få ideer, klämma och känna och lukta och hitta extrapriser. Vissa gånger bara måste man fast orken inte finns. Jag vet ett para ggr där tårarna trillrat inne i affären för att jag inte vetat hur jag skulle orka ut, när benen inte bar och ajg fick hänga över kundvagnen medan maken knuffade på och inte var glad över att jag ens tänkt tanken att följa med. Men andra kan inte begripa hur less man kan bli på egna väggar, när en matvaruaffär kan var högsta lycka.Jag far däremot aldrig ensam eftersom ajg inte kan lyfta och bära ens i sk friskt tillstånd. Jag förstår din längtan men du kasnek skule ha ngn med dig som gjorde lyften mm.
  Om jag varit frisk skulle ajg kommit och städat åt dig.Det är så deprimerande att ligga och titta på det som syns när det ej blir gjort.
  Kan du inte få hemsamarit då du är långtidssjuk? Kolla med hemvårdsassistenten på kommunen? Kramar
  Jer 29:11

  1. Tack för fridens tankar och alla dina ord! <3
   Jag har lång väg kvar att bearbeta det som du tvingats till sen så länge: att be om och stå ut med att få hjälp... Städning prioriteras inte alls när jag är frisk, skillnaden nu är att jag måste vara hemma och se skiten nästan hela tiden. Så jag tror inte att jag skulle få nån hemhjälp beviljad eller ens lust att försöka. Vi skulle ha råd att hyra en proffsig Rut, men problemet är allt det där skräpet som då måste röjas undan först. I-landsproblem i jämförelse med rapporterna från Nairobi i Musikhjälpen....

 3. Önskar det fanns något jag kunde göra som hjälpte dig. Hoppas du får någon slags magisk energi till att orka med hela julhelgen fina du.

  Kram!

 4. Min första tanke var att jag ville bott närmre så att jag kunde ha hjälpt dig in med kassarna. Men sedan slog det mig att det är ju inte hjälp du önskar, utan att faktiskt kunna själv. Och så blev jag så maktlöst ledsen för din skull. Jag hoppas och önskar att du snart ska få hjälp att tillfriskna!

  1. Tack för generösa och klarsynta tankar! Och all din önskan!
   Jag klarar rätt mycket, men skulle så gärna vilja slippa priset det kostar… (Dåligt humör inkluderat i paketet med blykropp, feberkeps och rosenkinder.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *