Om adoption från Kenya på P1

Godmorgon världen i P1 sände idag ett reportage om adoption i Kenya (mot slutet, 1:34 in i programmet. Artikel med länkar finns också hos sverigesradio). Jag är glad att min mamma hörde det och kunde tipsa. För här är det bara julmusik som spelas dessa dagar. Så vitt jag vet är det första gången adoption från Kenya beskrivs så väl i riksmedia. Första gången fastän det är 4,5 år sedan den första pilotfamiljen reste iväg för att bosätta sig i detta unika adoptionsland. Vi var Adoptionscentrums andra pilotfamilj. Vår fantastiska advokat intervjuas i reportaget, och flera av de föräldrar som uttalar sig känner jag igen.

För fyra år sedan firade vi julen i Nairobi. Den första julen som tvåbarnsfamilj. En och en halv månad tidigare hade vi för första gången mött lillebror. Pusselbiten som fattades i vår familj. Nu sex år och liksom resten av oss otroligt familjekär. De första orden han sa imorse när han vaknade imorse var: ”Dom jag älskar mest i hela världen är familjen”.

c New life Nbi (20)
Första mötet. Kärlek.

Nu pysslar vi här hemma inför firandet vi vår fjärde jul tillsammans alla fyra. Tacksamheten tar aldrig slut. Ute ligger snön i drivor, och det är stor skillnad mellan Hemmanetvädret och Nairobivädret. Men sällskapet är detsamma. Det bästa.

Julfamilj 2008
Julfamilj 2008

4 reaktioner på ”Om adoption från Kenya på P1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *