Om ljus och vatten

20121216-134240.jpg

Tredje advent, och dagen började med en fin sång i gåva. Så till kyrkan där också tröttsunkiga människor välkomnas och får lön för mödan att ta sig dit. Tre adventsljus, barnasång och ord om kärleken, hoppet och ljuset.

Och det budskapet får klinga vidare i dagens dikter.

Djupast är mörkret innan det vänder
en strimma av hoppet bär ljuset du tänder
hopp att en ensam får sällskap i natten
hopp att en törstig får del av det vatten
vattnet som porlar och flödar och helar
och ger liv åt världen om människor delar

Cecilia Ekhem (under Musikhjälpen 2012)

20121216-135211.jpg

5 reaktioner på ”Om ljus och vatten”

  1. Cecilia vilken gåva du har att fånga ord i dikter så man känner och ser det framför sig.
    Först tänkte jag vilket slöseri att du inte får flöda över i ditt skrivande just nu.Sen tänkte jag kanske allt det du går igenom nu kommer att påverka ditt skrivande i ännu högre grad och det är därför Gud tillåter det som sker med dig just nu. Men jag tycker Gud ska skynda på nu så nu säger jag det till honom igen. Kram

  2. Jag grät av din dikt. Vilken gåva du fått att kunna skriva så. Jag skulle uppskatta dina dikter i samlad form…för att enklare kunna läsa dem igen. Jag förstår om du inte orkar slåss för att få dem utgivna, men kanske en pdf när dikterna är tillräckligt många – kanske tillsammans med några vackra foton? Skulle tro att vi är flera som gladeligen skulle köpa 🙂

    1. Tack för den fina tanken! Eftersom jag är perfektionist i vissa sammanhang (och bohem i andra) så skulle jag ha svårt att göra det under sjukdomstiden. Men vem vet, jag kanske råkar på nån som vill göra det åt mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *