Omslutas

En lång sjukhusdag på annan ort har tagit på krafterna rent fysisk. Imorgon kommer den dag som skrämmer mig mest, men jag har gått in i nästa fas. Har pratat så mycket om min rädsla att jag nu, fastän rädd, kan börja tänka att snart är den dagen bakom mig. Eller som Christina skrev under förra inlägget. ”Också detta kommer att passera”. Och tills det har gjort det låter jag mig omslutas av omtänksamhet, böner, kärlek och julstämning.

20121112-160036.jpg

Jag får vila i ett övernattningsrum där den okända som ansvarar för pyntandet har förstått att börja i tid. Julmusik, clementiner och pepparkakor gör sitt till. Omsluten av preadventskänslor.

20121112-160311.jpg

Omsluten av vänskap. Vännen som stått mig nära i 24 år, en vänskap som drabbade och fyllde hjärtat omedelbart. De många timmarna i bilen räckte inte till allt vi hade att säga varandra, efter alltför lång tid utan möten. Men timmarna räckte till att fylla mig med ro efter ledsen ensamhet. Och hon är här än. Och förgyller också min vila med blomma, ljus och godaste te. Som omsluter.

20121112-160851.jpg

Omsluten av mitt armband, Frälsarkransen, som hjälper till att samla tankar och böner inte enbart för mig, utan för andra jag tänker på. Familjen därhemma, glimrande i kärlekspärlorna.

Omsluten av andras böner och välgångsönskningar. Det är fantastiskt att få vara föremål för så många människors goda tankar. Tack.

6 reaktioner på ”Omslutas”

 1. Vilka stämningsfyllda bilder.
  Dom visar på omsorg om dig.
  Att du får ta emot den hjälp du nu får.
  Hur det kommer att gå vet ingen.
  Men du är i trygga händer.
  Guds händer.
  kram <3

 2. Vad jag gläds åt att du får vara föremål för omsorg, familjens, vänners, bekantas och Guds stora omsorg. Gläds oxå åt att det du är mest rädd för snart ska vara över, även om snart kan kännas långt, men oxå detta svåra har gått genom Guds hand innan det når dig. Jag ber att det ska hjälpa , att du ska få känna att han ska vila dig.
  Vilken tid är det så jag kan be extra?
  Så gläds jag åt att vi snart ska ses,du min okända kära vän. Och Gläds över H:s närvaro tillsammans med dig och att ni får berika varandras liv och dela.
  ”Gårdagen är förbi, morgondagen har vi ej sett, men idag hjälper Herren” ber att de orden ska få bära dig. Kramar och varma tankar och suckande böner

 3. Tänker mycket på dig idag och hoppas på att du får hoppfulla svar från läkarvetenskapen, och stöd från de som står dig nära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *