Nypublicerad

Som sagt.
I vintras innan jag blev sjuk hade jag börjat med något som skulle ta några dagar eller en vecka till. Jag hade då (med hjälp av gode maken) gått igenom hela min roman och ändrat korrekturfel och hade inte många steg kvar. Trodde jag.

Nu, åtta månader senare, är det klart. Tack vare fantastiska vänner som specialgjort omslag, korrekturläst och hjälpt till på andra sätt så har min roman Väntrum denna vecka givits ut i ny upplaga på ett mer lättillgängligt sätt. Tidigare år har jag själv köpt hem hundratals med böcker för att få ner priset, och bara kunnat sälja boken på egen hand. Det har kostat mer än det smakat, och när lagret började sina var det dags att tänka nytt. För den här boken vill bli läst. Med eller utan förlag. Med eller utan vinst. Också detta kommer att kosta till en (lång) början, men vinsterna på andra plan är stora.

Från och med denna vecka finns Väntrum av Cecilia Ekhem utgiven på Publit och tillgänglig via Bokrondellen för alla bokhandlare i Sverige. Det betyder förstås inte att försäljningen kommer att rusa i höjden, eller ens krypa uppåt. Till det skulle det skulle behövas marknadsföringsinsatser långt över min förmåga. Och hälsa. Men om någon kommer på att leta efter Väntrum så ska de åtminstone hitta min bok (2008) och inte bara den italienska romanen (2011) med samma namn.

Än så länge är jag nervös (och har inte uppdaterat min hemsida) eftersom jag inte har sett hur boken ser ut i färdigt skick, och trots att jag har legat här länge och stirrat på texten så fladdrar oroliga fjärilar i magen till dess att jag har ett eget ex av nyutgåvan i mina händer.

Fina omslaget har fina Liselotte Svelander anpassat till ny utgåva.

Kära blivande Väntrumläsare, gå gärna in på din bokhandel och fråga efter boken.

Kära ”gamla” Väntrumläsare, gå gärna in och recensera Väntrum på nån av bokhandlarna. Eller alla! Här följer de handlare som jag hittills vet har publicerat boken. Klicka gärna gilla på respektive försäljningssida om ni är Facebookare. Och om ni gillar!

Romanen Väntrum hos Bokus

Romanen Väntrum hos Adlibris

Romanen Väntrum hos Bokia

Det är spännande att se hur mycket de skiljer i pris. Bokus har det lägsta påslaget på grundpriset. Det är också intressant att formuleringen ”Kunder som köpt denna bok har även köpt:” som flera bokhandlare använder sig av (åtminstone i detta skede) är ren lögn, för den finns redan innan ett enda exemplar har sålts.

Första upplagan, blek och anonym – men också den en glädje,

8 reaktioner på ”Nypublicerad”

  1. Nu har jag recenserat överallt. Hoppas den får den uppmärksamhet som den förtjänar. Den är fantatisk och det är även du <3!
    Kram!

  2. Åh! Jag är så imponerad av alla som skriver en bok. Och ännu mer om man får ut den, utan att någon annan gör jobbet. Och inte minst en så viktig bok. Hoppas det går bra nu, för läsarnas skull!

  3. Vad roligt. Är så imponerad av att man kan skriva böcker och orka driva att ge ut dom och allt runt ikring som är en annan värld för mig. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *