13 reaktioner på ”Råd till den som vill trösta”

 1. Du är så klok!! Väldigt tänkvärt, jag ska minnas det nästa gång jag är tröstaren…

  Kram och trevlig helg till er!

  1. Tack så mycket! Jag tror du är en fin tröstare. Den som har tunga stenar i bagaget brukar kunna föreställa sig hur andras stenar är att bära.
   Allt gott till dig och er!

 2. Tänkvärda ord! Precis sådär vill man bli mött när man behöver tröst. Fast när man är den som skall trösta så blir tröskeln ibland stor känner jag, att våga bara vara där och inte bara per automatik klämma ur sig dumma råd som ändå inte hjälper… Det är så himla svårt ibland, och tungt.

  1. Ja, det är inte lätt. Jag märker att jag är sämre tröstare till barnen än (vad jag tror att jag är) till vuxna. Så orden är definitivt också till mig själv.

 3. vad sant klokt du skriver. Viktiga ord när man behöver tröst och viktiga ord att änka på när man står där valhänt och så gärna vill trösta, men där livet lärt mig att aldrig komma med banala ord.
  Allt gott dill dig o mycket välsignelser

  1. Tack!
   Ja, om vi använder våra stunder av förtvivlan till att lära oss hur vi hade velat bli hanterade i de stunderna, då kan vi själva bli en gåva till någon annan som har det svårt. Det är jag övertygad om, och samtidigt medveten om att ibland orkar vi inte lära och ge så mycket som vi egentligen vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *