Tidshopp och sömnstopp

Det är lov. Hela familjen är ledig, och när det är så känns det som semester också för den som är sjukskriven. Vi har lånat ut vårt hus och vår katt och lånar själva på annan ort. En tröttande resa men ett ljuvligt mål som ger ett verkligt avbrott från vardagen, en vila och ett klimat som förhoppningsvis råder bot på höstförkylningarna som har avlöst varandra och hindrat mitt tillfrisknande.

Alla sover, men jag är vaken sen rätt länge. Hemma väcks jag lätt av katten (som nu väcker husvakten alltför tidigt), av väckarklockan som talar om att det är dags att få barnen till skolan, av lilla barnet som vill ha sällskap när han vaknar. Och när jag väcks tänker jag alltid att om jag bara fick hade jag kunnat sova tre timmar till. Så får jag chansen. Alla sover länge, ingen katt som jamar. Då vaknar jag i tidig, tidig gryning. Ligger och blundar länge för att försöka somna om, ger upp och tittar på klockan.

20131027-061827.jpg

Men vad är klockan egentligen. Det går inte att lita på tiden när någon bestämmer att alla klockor ska byta timme, och när telefonen ställer om sig själv så att det inte går att veta vad som är ny eller gammal tid. Efter räknande hit och dit insåg jag vad klockan var och att jag har sovit omkring åtta timmar. Det är en lång natt för min del. Så jag gav upp somnaomförsöken och pratade lite med er istället. Hej, hej!

10 reaktioner på ”Tidshopp och sömnstopp”

 1. Godmorgon 🙂 Själv upplevde jag den tveksamma glädjen av att vara vaken mellan tio i tre och tre och fick alltså se klockan bli två igen på mobilen… Tänder. Alltid dessa tänder.

  1. Aj då! 🙁 Men du fick alltså se ett mirakel med egna ögon när du var vaken om natten. Ditt eget barn. Och en timme komma tillbaka. 🙂

 2. jag gläds så åt din förändrade miljö och ber att du ska återfå lite mer hälsa där i det sköna.
  Tidsomställning kan ställa till det. Min svåger som ahr ett utvecklingshandikap hade lyckats övertyga svärmor att klockan skull ställas framåt så honhamndae två timmar fel,satt vi tv och inget hände, dessutom rä hon supermorgontidig även i vanliga fall.
  Önskar dig allt gott
  kramar

  1. Tack för din fina medglädje!
   Oj så tokigt det kan bli med det där tidshoppet. Jag minns den första påsk jag kände H, och var hos henne i din stad. Vi skulle till din kyrka på gudstjänst och kom på morgonen på att det blivit sommartid. ”Åh, vad bra! Då kan vi äta frukost extra länge!” tänkte vi – och missade nästan hela gudstjänsten (eftersom vi ställde tillbaka klockan istället för fram)! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *