Ransonering, snö och kaffe

Så svårt det är att ransonera orken. När min oändliga feber sjunker några tiondelar så orkar jag lite mer, och gör då förmodligen mycket mer än jag borde. Andas in vintrig luft, och strosar omkring på snöpudrad gräsmatta till exempel. Så nu har jag tvingat mig i bloggryggläge på kökssoffan för att orka äta middag hos vänner om några timmar.

Snön kom igår. Mer på riktigt denna gång. Till min och barnens glädje. Vår och kattens fredag eftermiddag förgylldes extra av stora, härliga snöflingor.

Torsdag

20121027-150559.jpg

Fredag

20121027-150752.jpg

20121027-152052.jpg

Katten och pojken lekte ystra i snön, och jag och flickan hjälptes åt att plocka undan lite sommar och ta fram lite vinter. Bara lite. Studsmattan står kvar än, och blev en rolig lekplats för katten när snön kom. Det är skönt att orka mer vissa dagar, men så svårt att acceptera att jag blir helt slut av en kort tur till affären eller en stunds långsamt trädgårdsfixande.

Häromdagen (efter ett par tråkfeberveckor då jag måst undvika aktiviteter som matinköp) var jag på ICA precis i rättan stund. Ett fåtal (daglediga) kunder fick en kaffemaskin på köpet om vi köpte ett gäng paket kaffe. Och jag lyckades vara där just då! Lyckträff – eftersom en sån där onödig lyxpryl har funnits på önskelistan.

20121027-151435.jpg

Cappuccinon smakar ljuvligt, och skummig varm choklad stämmer bra med vinterns ankomst. Idag fick den nya kaffemackapären och det tjugoåriga våffeljärnet göra cafélunch som inmundigades i trädgårdsmöbel i sol och snö.

20121027-151830.jpg

8 reaktioner på ”Ransonering, snö och kaffe”

 1. Jag är så glad för din skull! Bra att den oönskde agledigheten åtminstone kunde bidra med en så trevlig present!
  Men alltså, den där snön….. Kan du inte packa ihop lite och skicka hit söderut med Frigoscandia eller någon liknande? 🙂 Än så länge är här höstlövsvackert, men snart är det dimman och skyttegravslera överallt.

  1. Tack goa Christina 🙂
   Det är ännu knappt så gräset täcks, men jag hoppas på mer snart, så kanske jag kan starta en webbshop 😉

 2. Glad att du fått några små glädje stunder. Hoppas din ork räckt även för kvällen. Ber om en fin söndag för dig, Nu måste jag sova jag som missat all medicin i morse så det känns lite överallt och imorgon ska jag ah gudstjänsten och måste må bra. Kramar

  1. Tack! Min ork räckte till det nödvändiga igår, det som kostar lite extra vila idag. Det var det värt!
   Böner för din dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *