Sarahsommar

Äntligen, äntligen var det så dags för sommarprat med Sarah Dawn Finer. Just innan det efterlängtade programmet började blev lille energiknippet till son inbjuden att leka hos en vän, så jag och dottern kunde slå oss ner och tyst lyssna på en favoritröst tillsammans. Vår tös är uppvuxen med Sommar i P1 precis som jag, med skillnaden att det sändes i P3 när jag var barn och då enbart i radioapparat.

Sarah Dawn Finer öppnade dörren till mitt hjärta (och mina tårkanaler) när hon började sjunga på svenska, och jag är så otroligt glad över att jag och min fjortonåring, sångerskan i vardande, kunde höra den helt otroliga konserten i slutet av april. Sommarpratet var nära på samma sätt och tårkanalerna har fått jobba också idag.

20130628-143701.jpg

Plattan ”Sanningen kommer om natten” kom ut i höstas, när jag redan varit sjuk ett halvår, och låtarna har betytt oändligt mycket för mig. I mitt hjärta och på författarsidan samlar jag på egna och andras ”hoppdroppar”. Små ord som ger hopp att orka vidare när det är motigt. Sarahs låtar i Mauro Scoccos formuleringar är fulla av såna fraser. Så Sarah fortsätter, trots att vi inte känner varandra, vara en betydelsefull vän under min – alltjämt sjuka – livsvandring. Jag är tacksam över att hon finns och vad hon får betyda, och önskar henne innerligt allt gott.

9 reaktioner på ”Sarahsommar”

  1. Tack för tänk! <3 Otroligt fint! Och jag måste nog ratta in P3 igen 3/7 då Sarah gästar sin vän Gina. 😉

 1. Å jag förstår att hennes sånger betyder lika mycket för dig som Lars Winnerbäcks sånger betyder för mig.
  Att hittar musik som talar direkt till hjärtat lättar så när man lever i en svår situation.
  Jag skickar kramar till dig vännen.

 2. Ja det här vad andra kommit att betyda för en annan. Hur de helt omedvetet skänker oss kraft och energi med sin musik, sina texter. att de är oss så långt borta, men ändå så nära i själ och tanke. Det skrev jag faktiskt på Carolas blogg. Hur mycket en människa kan beröra som man inte träffar, hur nära de kommer inpå en. Hur mycket det betyder.
  Likaså det här med att läsa andras bloggar. Få ta del av fragment som får en att studsa till och ta det till sig. ( Så glad att jag fann din blogg ) att jag tänker till, tänker om och tänker en smula nytt.

  Saras sommarprat var jättefint och när hon sjunger kärleksvisan, ja då kommer tårarna. Ja hon är en fin tjej, och ödmjuk.
  Kram på dig och hoppas på några feberfria stunder när orken hittar tillbaka.

  1. Tack för din önskan och dina ord. Just så är det, och jag fylls av en önskan att vilja ge tillbaka något, eller kunna berätta hur gott jag önskar dem… Svårare hos kändisar, men lätt att nå fram till bloggarvänner 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *