Se ME idag 12 maj!

Du som SER, tänd ett ljus för ME idag.
Du som GER, skänk en gåva för ME idag.
Du som BER, sänd en bön för ME idag.

Den 12 maj är en internationell dag för att uppmärksamma den svårt funktionsnedsättande men alltför okända och förringade sjukdomen Myalgisk Encefalomyelit, ME. Jag är en av många miljoner drabbade.
Light a candle for ME.

20140512-091608.jpg

Stöd forskningen via patientföreningen RME, som har upprättat ett särskilt konto för donationer till ME/CFS-forskning – bankgironummer 136-7481. Läs gärna RME:s pressmeddelande om den här dagen.

Lär dig mer om ME idag, t ex genom att se det här bildspelet. Det är kort och enkelt, men tog en del symptomförvärring att göra. Bilderna är mina, gjorda med så liten kraft som möjligt, precis som detta blogginlägg och allt jag skriver. Sakta, sakta och med många pauser. Liggandes i soffan förstås, med kuddar som avlastar armarna. Musiken och tekniken har en sjukdomsbror gjort och ordnat, vi har setts i ett forum för kreativa ME-sjuka. Där gläds alla med varandra över det som vi orkar göra trots sjukdomen. Inför den här dagen ville vi göra något för sjukdomen. Detta är resultatet.

Ni som känner mig på sociala mediet har förhoppningsvis redan sett bildspelet. Sprid det gärna. Eller hela detta blogginlägg. ME/CFS är en alltför osynlig sjukdom trots att den begränsar livet mer än så många andra sjukdomar. Därför behöver vi som är sjuka ägna vår dyrbara kraft till att försöka göra den mer känd och mer satsad på. Och ni som är friska behöver hjälpa till.

Tack för att ni gör det!
Genom att SE, GE eller BE.
För ME.

2 reaktioner på ”Se ME idag 12 maj!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *