Semesterläsning

Så har båda barnen semester, hemma med en krasslig förälder. Då gäller det att hitta aktiviteter som är tillräckligt lugna men ändå fyller dagen med kvalitet. En långsam liten blomplockningstur, Madicken som ljudbok och semesterläsning.

20130624-173053.jpg

Både jag och barnafadern har längtat efter att läsa Bröderna Lejonhjärta, nu gör vi det för junior om kvällarna och får läsa vartannat kapitel. Han är uppslukad av berättelsen, men blir ibland rädd – så pass att det har följt med in i drömmen. Så idag läste vi i hammocken i dagsljus (vilket natten förvisso också bjuder på just nu) många timmar före läggdags. Det verkar fungera, och kanske vi hinner igenom boken innan det är dags att se teaterversionen till helgen.

8 reaktioner på ”Semesterläsning”

 1. Bröderna Lejonhjärta är rätt skrämmande för de små. Vår A var rätt långt upp i åldern innan han vågade titta på Katla i tv versionen.
  Mio min mio är ju en av mina favoriter,det kanske jag sagt förr. När A lärt sig läsa försökte jag länge att han skulle börja läsa den.Så en sommar tog jag o hade högläsning i bilen när vi åkte långt och då blev han så fångad av den att han la sig i hängmattan hemma och läste ut den.Än idag är det en stor läsupplevelse i hans liv och vi pratar med ömhet om den sommarens läsning.
  Hoppas ni får många fina dagar fast du är liggande. Jag vet sen mina var små hur det är att inte orka ngt o de är fulla av aktiviteter när dagis hade sommarstängt. Du har inget barntält han kan leka i det var en bra sysselsättning tycker jag . Där byggdes många legohus och annat Kramar

  1. Vilket mysigt läsminne!
   Ja, Bröderna Lejonhjärta är spännande och allvarlig, men så bra jämfört med mycket annat mer skrämmande som görs för barn att jag gärna fortsätter läsa så länge han vill det.
   Härligt att din A kunde roa sig med lektält och lego. Hoppborg/sagotält hade nog passat min A bättre 🙂

 2. Det låter som en skön dag tycker jag :-). Här har dagen bjudit på biblioteksbesök, 2 st, på olika bibliotek av speciella skäl, cykling, drakflygning och mycket läsning. Och ritande med gatukritor. Har ni en asfaltsnutt eller stenläggning så är det en lugn aktivitet som går hem hos alla barnen här. Våra barn gillar också att förbereda diverse uppvisningar och konserter som kräver minimalt av den beundrande publiken men håller barnen sysselsatta länge 🙂 !

  Förlåt att jag inte kommenterar så mycket i nuläget. De sommarlovslediga barnen tar i princip all den tid jag annars lägger på att vara social på bloggar! Men jag tänker ofta på dig! Synd att vi bor så långt ifrån varadra så att det inte går att se om vi skulle trivas med att prata på riktigt över en kopp te.

  1. Tack för omtanke och fikastundsönskan. Det vore toppen om vi kunde få testa det! Härligt att få en liten rapport om vad ni gör och hur ni har det. Vi skulle ha behövt asfalt så hade basket varit en möjligt. Små cykelturer runt kvarteret har gossen nyss fått börja med på egen hand. Perfekt för att få springet ur benen. Enmansdansshower blir det också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *