Skitsnack och musikaldrömmar

De flesta är nog överens om att det inte är bra att tala illa om människor, men det finns en del människor som det är kutym att tala illa om. Så många tar sig rätten till det. Att sänka och kränka för att det är kändisar och inte ”riktiga människor” som är värda respekt. Jag märker det tydligast när det talas kategoriskt illa om såna jag tycker om, och jag kan känna mig personligt drabbad när andra väljer att se enbart de mer missprydande sidorna hos personer som berikar mitt liv med alla sina andra sidor. Carola är en sån person. Och Petra Mede. Och Jonas Gardell.

Hela familjen bänkade sig framför Jonas Gardells helkväll i SVT i påsk. Där fanns flera nyskrivna pärlor som jag lyssnar på igen.

Jonas med fantastiska Sarah Dawn Finer.

Ulrik Munther med Jonas fantastiska sång.

Och så en musikalpärla med en av Sundsvalls alla gnistrande stjärnor. Helén Sjöholm, som min egen gnistrande stora stjärna stod på samma scen som för en dryg månad sedan. Vi jublade i soffan när vi fick veta att filmen som vi sett tillsammans flera gånger ska bli musikal. Livet är en schlager! Och Helén ska göra huvudrollen. Hurra! Den musikalen ska jag se, om jag så har feber i flera år till. En karamell att längta till. Tills dess får vi lära oss låtarna. Ledmotivet kan vi rätt bra, både jag och min tös, men nu har vi en till sång från musikalen att lära in:

Jag minns så tydligt när Helén Sjöholm fick rollen i Kristina från Duvemåla. Det stod i Aftonbladet som jag läste i soffan hemma hos min då rätt nyblivne mans släktingar. Bland alla sökande fick denna sångerska huvudrollen. Jämngammal med mig, och vän till mina vänner. Vi kände inte varandra men småpratade så där på födelsedagskalas ibland. Då helt okänd, nu en världsstjärna. Som de flesta talar gott om.

2 reaktioner på ”Skitsnack och musikaldrömmar”

 1. Älskar filmen livet är en schlager.
  Mycket känsla i den.
  Den kommer säkert bli jättebra som musikal.
  Man ska nog tänka sig för innan man pratar illa om offentliga personer.
  De har samma värde som alla vi andra.
  Många barn råkar nog ut för att lära sig tycka illa om vissa när de hör sina föräldrar prata så i tv soffan.
  Tack för dina tänkvärda inlägg Cecilia.
  Kram

  1. Ja, det är en härlig och varm film.
   Det är nog rätt lätt att hamna i en kultur av skitsnack, där man inte hör hur man pratar. Gyllene regeln är utmärkt att ta till. Hur vill jag att människor ska tala om mig när jag inte är närvarande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *