Slowcooking

Med gott om tid och en soffa i köket kan också den som har brist på fysisk ork laga trerättersmiddag. Det blev uppenbart igår när kökshjälparna/kökshjältarna bjöds på trerätters. Desserten gjorde jag med sexåringen redan dagen innan. Det var länge sen vi lagade eller bakade tillsammans, och en glädje att det blev av. Nu ligger jag i samma soffa igen och fipplar med bilder och ord medan kroppen får vila. Här får ni provsmaka menyn. Påhöftenlagad som vanligt.

Förrätt:
Krämig trattkantarellsoppa med smak av sherry, varm ostsnitt

20120915-132502.jpg

Varmrätt:
Lax med örttäcke, potatissallad och blomkål/broccoli med vitlöksvinägrett

20120915-133038.jpg

20120915-133132.jpg

Dessert:
Blåbärsparfait

20120915-133223.jpg

Inlägget höll för övrigt på att få rubriken långsamlaga. Vissa saker låter bättre på engelska 😉

6 reaktioner på ”Slowcooking”

  1. Så smarrigt det såg ut och smakade säkert ännu bättre och så roligt att du orkade laga det.Det är bra med soffor i köket.
    Saknar så att orka laga mat för det var en gudagåva jag fått, likaså att baka. Just nu känns det svårt att tro att jag nånsin ska komma igen som jag var innan cancern även om kraften inte var stor då var den ändå bättre än nu.
    Hoppas du får en fin helg.Hur går det med febern?
    Kram

  2. Tänk att du orkar ändå! Kudos! 🙂 Och jag, fullt frisk, hade aldrig lyckats få ihop något sådant. Men visst är det roligt när barnen/t vill vara med i köket. Det tycker jag också (oftast).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *