Snapshots och årslånga bilder

Medan jag funderar på om jag har nåt intressant att dela med mig av i bloggosfären kan jag visa en bild som har tagit nästan ett helt år att fota. Inte för att jag är långsam utan för att somligt tar tid.

20140117-133306.jpg

Också när jag är som sjukast kan jag hitta dagar när jag orkar gå runt kvarteret. Till skolan som stått tom sen i juni och hem igen en annan väg. Kanske är det en tur på trehundra meter. Som frisk har jag aldrig gått den rundan. På tok för kort som promenad, och onödigt med femtio meters omväg för den som har bråttom till något annat efter att ha lämnat eller hämtat i skolan. Men nu har jag gått denna lilla runda i alla årstider, för det mesta med tunga långsamma steg men somliga lyckliga sommarstunder med mer stuns i stegen och lättare huvud. En bit av vägen har fått mig att stanna för att insupa årstidsväxlingarna. Och fota. Nu har jag längtat så efter snön så jag skulle kunna ta min sista bild.

Snön har kommit och vräker ner så att heltidsarbetande maken förutom handling och skjutsningar får ägna många timmar bakom skoveln. Så här mycket hade jag inte beställt, och mycket tidigare hade jag beställt hem snön. Till första advent skulle den senast ha kommit. Det blir som bekant inte alltid som vi önskar. Men sista bilden har jag fått nu. Sista bilden i mitt årslånga fotografi. Allt annat än ett snapshot.

12 reaktioner på ”Snapshots och årslånga bilder”

 1. oj, har ni så mycket snö? skicka hit lite, så blir mina ungar glada! vi har bara aningen snö på marken, men minus 15, inte tillräckligt för att åka pulka eller skidor eller nåt – det är bara kallt. Jag älskar att skotta snö jag med, men måtta med det också speciellt när man har bråttom med mycket annat. Vad kul med dina fyra bilder och dikten – det var en dikt som minsann krävde planering, men det var den värd!

  1. Tack! Bilderna tog nästan ett år och dikten tog en minut att göra. 🙂
   Jag som nyss tänkte på att ni och vi verkar vara så synkade när det gäller väder. Här är det lagom nu, så molnen kan få driva över viken till dig och leksugna barn.

 2. Men alltså, då måste ni fått vår snöleverans också! Reklamera den så kanske den kommer hit :-). Skicka gärna hit ett par minusgrader också!
  Hälsningar signatur hjärtligt trött på 2 decimeter lera på marken (dock oftast utsmetad på 2 mig närstående barn…)

  1. Ja, allt blir så mycket renare och så mycket vackrare när snön kommer – tillsammans med kyla. Ska se om jag hittar adressen dit man reklamerar. 😉

 3. Åh, vad fint!!!! Gillar upplägget samma bild gm alla årstider. Dessutom en fin vy! Årstider är fascinerande. Vilken skillnad mellan en novemberdag och ex en julidag! Rejält med snö har ni allt. Kram

  1. Roligt att du tittar in Annika! Tack för det och hälsningen!
   Ja, det där har fascinerat mig länge, med samma vy i olika kläder. I flera år har jag tänkt fota vårt äppelträd på det viset, men jag glömmer jämt från vilken plats jag tog bilden sist. 🙂 Vägen var lättare. Precis där jag stannar till och pustar lite åker iPhonen fram.

 4. Fantastiskt att se årstidernas växlingar på detta sätt. Härligt att du bjuds på sådana vyer inom din numera begränsade rörelsradie. Utsikten från ditt sovrumsfönster som du bjöd på i ett annat inlägg är också fin. Här har vi också fått snö nu, inte så mycket men det täcker iallafall. Kram!

 5. Stick i en pinne i gräsmattan när du tar första bilden på sommaren som får sitta där tills året runt gått. Men det lär vara en rejält lång pinne med tanke på hur mycket snö ni får om vintrarna 😉
  Kram

 6. Häftigt att lägga samman bilder från olika årstider så.
  Vi har också mycket snö.
  Men inte så där mycket.
  Kram och jag önskar att din vecka blir fin och glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *