Soffliggare kan också rösta

IMG_8556.JPG

Fastän jag inte har lämnat hemmet på så länge så kan jag nu deklarera att jag har röstat. Jag kan också deklarera att jag har deklarerat (de få böcker jag utan egen arbetsinsats säljer via det feberslumrande företaget), och eftersom det har varit så krångligt och kostat så mycket kraft att sitta tio minuter då och då vid bokföringsprogrammet så har tempen förstås stigit och all annan tid gått till vila. Men nu är det klart. Dessutom har mina röster har kommit iväg till vallokalen idag tack vare att det går att rösta med bud. Ofrivilliga soffliggare som vill påverka vet vad de vill rösta på kan få hjälp att nå vallokalen utan att behöva försämras i sin sjukdom. Det är demokrati det.

IMG_8552.JPG

Demokrati är också att människor får rösta på vad de vill, och i år skrämmer det mig att så många röster verkar läggas på partier med en ofrånkomligt rasistisk agenda.

Det är flaggdag idag, och jag hoppas kunna fira ett Sverige där familjer som vår kan leva utan oro för vad barnen, och i synnerhet vårt yngsta, ska möta i framtiden.

IMG_8553.JPG

6 reaktioner på ”Soffliggare kan också rösta”

 1. Usch vilket resultat det blev! Alldeles gråtfärdig blir jag, och militant arg på samma gång. Bor ju dessutom i den brunare delen av landet 🙁 – det gör i alla fall inte ni. Här röstade 20% på rasisterna…..och jag går och undrar vilka av alla man känner som ingår i de 20%! Usch.

  1. En femtedel…. Jag som redan är livrädd vid en tiondel som det är i vårt bostadsområde. Så smärtsamt att det är svårt att hantera.

 2. Människosynen skrämmer mig. Som människa förstår jag inte deras väljare, alls.

  Men det är ju mer än rasismen. I debatten glöms ofta att det oxå är en syn på familjebildning som är rent medeltida. Kvinnan ska fråntas rätten till sin kropp med en sänkt abortgräns. Homosexualitet är nånstans mitt emellan djur och pedofili, att de skulle få gifta sig och skaffa barn tillsammans är otänkbart osv osv osv.

  Göteborgsrepresentanten (vad han nu heter) säger att samhällsidealet är 50-talet. När han var typ tre år gammal fö. Hur såg det samhället ut för landets kvinnor tro?

  Jag menar absolut inte att förminska rasismen – jag bara undrar om deras väljare vet vad MER de står för.

  Suck.

  1. Jag instämmer helt! Alla dessa frågor brinner jag för, och hade därför hoppats på F! trots att jag röstade grönt. Jag hade önskat betydligt mer gröna inslag i beslutsstolarna också…

 3. En liten del av mig hoppas fortfarande på att nästa gång jag slår på TV:n ska de säga ”Hoppsan, vi räknade fel!” Jag har så otroligt svårt att ta in det här valresultatet. Det är ju inte bara i Sverige det går åt det här hållet heller. Vart är världen på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *