Spotlight på ME/CFS

20140527-105552-39352957.jpg

Nu tänds lampan över den sjukdom som levs så mycket i skugga. I vårdapparatens skugga och i dunkla sovrum. ME – Myalgisk Encefalomyelit. Den sjukdom som för mig kom plötsligt en dag i mars för dryga två år sen.

Igår, när alla goda nyheter var extra välkomna presenterades en hoppfull artikel på DN Debatt och en annan i Dagens Medicin.

Idag intervjuades en me(d)sjuk och en professor i P1 Morgon.

Och snart sätter den norska studie igång som kan ge majoriteten av oss ME-sjuka en effektfull behandling kanske innan vi kliver in i nästa decennium.

Jag avskyr att vara så här sjuk, och skulle så mycket hellre ha en sjukdom som inte så ofta förringas, förnekas eller till och med förlöjligas trots att vi är ungefär så sjuka som svårt cancersjuka under behandling eller som AIDS-patienter i slutskedet. Men nu går det inte att välja vad vi drabbas av, och trots allt gläds åt framgångarna. Att allt fler ser ME/CFS.

5 reaktioner på ”Spotlight på ME/CFS”

  1. Så bra att det pratas och forskas om det! Hoppas att de kommer fram till en bra behandling snart.
    Många kramar!

  2. Det hände väldigt mycket på en gång, med tidningar, veckomagasin och radio. Jag hängde nästan inte med! 🙂

  3. har tyvärr inte orkat lyssna på radion, inte för att jag inte är i intresserad för det är jag men för att min kropp inte orkat. Ber för dig förståss kram

  4. Tack till er alla!
    Ja, det här veckan har ME-våren verkligen slagit ut i blom! 🙂
    Och Kristina, jag tror du mer än någon annan som inte har ME vet hur det känns. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *