Strömavbrottning och bokbeställningar

I arton timmar var det strömlöst i vårt bostadsområde, eller strömavbrottning som lilleman sa. Arton timmars mörker – som en megalång Earth Hour. Vi tände ljus, spelade spel, tände brasa (så småningom med björkved som budades hit av omtänksamma familjemedlemmar), ställde ut kylvarorna på altanen och åt mackor och glass.

Lillebrors rostade lunchbröd

Spelet som kom fram var vårt kenyanska monopol, Kumiliki. Bostadsområden vi 2008/2009 bodde i eller granne med finns bland de köpbara gatorna. Slum och lyxkvarter. Jag köpte hus i Kibera och lillebror fick en extra slant eftersom han tog ett kort som berättade att han blivit Miss Nairobi. En äkta sedel (500 Kenyashilling) fick pryda spelet för feelingens skull. I Kibera bor människor utan el, vatten och avlopp. Ständigt.

Kumiliki - kenyanskt monopol

Så lätt det är att få för sig att man genom att se på sitt eget har koll på hur alla har det. Det kändes som att ALLA hade strömavbrott, precis som jag får för mig att ALLA firar Earth Hour en gång om år. Men stormen hade givit med sig och vi mot kvällen åkte iväg på middag visade det sig att det bara var vårt bostadsområde och det som vi ser på andra sidan vattnet som låg i mörker. I övrigt såg det ut som vanligt längs vägen. Och på affären var det inte alls slut på värmeljus som jag hade trott.

Trots strömavbrott så har det kommit fram ett par bokbeställningar till mig i julhelgen. Julklapp för en egenföretagande författare. Jag anar att det är det fina inlägget som kära Kix skrev före jul som har fungerat som reklam.

Julbeställningar ger förstås klappade böcker

Idag kommer två heta tips om skrivartävlingar för alla som redan skriver eller tänkt tanken att börja skriva:

Besök Skrivadventskalendern där du kan få skrivartips och tävla om en skrivarkurs i New York.

Titta in hos Haikuhille där du kan vinna en fantastisk haikusamling och få med din haiku i en annan.

5 reaktioner på ”Strömavbrottning och bokbeställningar”

 1. Vilken tur att ni fick strömmen tillbaka! Det blir så knöligt allting när man inte har el. Eller vatten för den delen. Vi nutidsmänniskor är inte vana och så tänker man på bönderna och deras djur.
  Vad roligt att du får allt fler beställningar! Jag misstänker att Kix blogg har jättemånga läsare, för när hon länkar till mig så ökar mina besökare med säkert 100. 😉
  Kram från mig.

 2. Så skönt att ni fick tillbaka strömmen och att ni kunnat elda under tiden. Vi skulle stå oss slätt om strömmen försvann för vi har inga andra värmekällor, har tänkt på det ibland hur man skulle lösa det. Det fick bli ett rum och värmeljus och täcken o filtar Men nå länge skulle det inte gå. Vårt land är sårbart.
  Skönt att ni haft en fin jul. Jätteskoj att du får sälja, många bäckar små….. Fortsatt gott slut Kram kristina

 3. Huuu! Äta glass när det är strömavbrottning och snö ute?! Brr! Men det låter mysigt trots allt, jag har alltid gillat strömavbrott fast jag har aldrig provat ett i 18 timmar och med snö utanför dörren förstås…
  Hoppas julen var underbar, det verkar så vad jag kan se!
  Många kramar och god fortsättning och gott nytt år!

 4. Tack alla fyra för era härliga kommentarer! Ja, vi drabbades inte så hårt av strömavbrottet utan hade det rätt mysigt. Och inte särskilt kallt heller. Förra julafton frös varmvattnet fastän vi hade ström 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *