Trött Törnrosa

Det finns anledning för mig att öva på mitt omdöme. Eller kanske bjuda in Jante lite oftare. Och inte tänka högmodigheter som att ”min blogg är ju absolut den mest välskrivna och intressanta av alla dem som tävlat i Vings tävling, det borde inte vara så svårt att vinna”. Men det var det. Nån annan vann, och jag blir osmakligt tjurig. Så gärna hade jag velat bjuda mina barn på resan som min sjukdom tog ifrån dem, även om jag själv skulle ha suttit som en trött Törnrosa på en bänk mest hela tiden.

20130321-113643.jpg

Igår satt jag som en trött Törnrosa med min prinsessa. Hon följde mig på en mycket kort utflykt på stan mellan parkeringen och bokhandeln där författarvännen signerade sin bok. Snigeltakt och skakiga ben, men alldeles intill ligger en restaurang där vi (jag) kunde vila benen och få en mysig och god middag, mor och dotter. I ett läge när en sån utflykt tar på krafterna borde jag vara glad över att jag slapp vinna en weekendresa till Paris om en månad. Men det är jag inte. Jag tjurar. Med dåligt omdöme. Ungefär som juryn.

14 reaktioner på ”Trött Törnrosa”

  1. 🙂 Riktiga slarvpellar. Om jag hade varit piggare skulle jag förmodligen skrivit mer av ett arbetat, insmickrande resereportage, men nu trodde jag de på kortare texter skulle kunna bedöma vem som kunde skriva sånt. Kanske de kunde, även om de valde fel, fel, fel.

 1. Haha! Härligt med riktiga tävlingsmänniskor som verkligen tjurar över förlusten! Jag är precis likadan. Sura på och kom igen. Jag hoppas också att du snart får tillbaka din energi. Snigel är ett fint med ack så trist djur. Kram!

  1. Tack! Ja, hellre en frisk flodhästzebra 😉 Snigeln går så långsamt att det är svårt att tro att skalet tillhör samma varelse som brukade knyta näven i fickan om folk gick alltför långsamt framför mig …eeeh henne… och blockerade vägen.
   Och sur snigel låter ju än värre!
   Kram

 2. Det måste bero på att du inte ska vinna nu utan lite senare, när du är pigg, vilket både du och din familj kommer att tycka är mycket roligare!

  1. Vi får hoppas det! Säg till om du hittar en ny tävling. Synd för Ving bara att de missar mitt reportage i sin glansiga tidning. Törnrosa hade fångat det mesta från den där bänken 🙂

   1. Jag lovar att hojta till om jag hittar en tävling!

    Jag har svårt att tänka mig dina ord i en glansig glassig resebroschyr. Det vore som en hembakt doftande rågbulle med massor av härligt pålägg ,mitt i en syntetisk sockerkristyrstårta….

    Men jag är ledsen för din/er skull att en så efterlängtad resa gick i stöpet och att ni nu snuvades på den än en gång. Måtte chansen komma igen!!

    1. Tack! Disney känns nog mer som sockerkristyrslott så jag hade fått anpassa mina rågbrödsord till det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *