Ugglor och gyllene karta

Gåvorna faller över mig som välsignelser, och gör extra gott en överfebrig vecka. Idag kom två gamla lunchvänner på besök med glad bäbis, god sallad och två fina gåvor med uggletema. Igår fick jag se att jag vunnit Miss Marys utlottning och kommer att få hennes fina virkade uggla som tillfriskningsmaskot. Glädje!

Ugglorna kommer till mig. Tre stycken på två dagar. Jag som är skeptisk till så mycket av symbolik som inte hör till min sfär fann mig nyss googla på symboliken kring ugglor. Det jag fann var alltför tjusigt för att vifta bort. Se bara.

”Ugglan ser i mörkret vad andra inte kan se. Om det här tecknet dyker upp i ditt liv har du fått gåvan att kunna se klart där saker och ting kan verka dunkla. Dina insikter blir skarpa och transformationen omkring dig blir mycket djupgående. Vidsynthet! Se alla sidor innan ett beslut fattas. Klokhet och eftertanke före handling. Kan ibland antyda att du ska agera istället för att bara tänka på det. Gå ut med din egen visdom.
Skriv!”

Särskilt den sista uppmaningen tar jag till mig förstås. Och kom att tänka på att den enda uggla jag hade i min ägo tidigare finns på en skrivbok där några av mina viktigaste dikter de senaste åren har kommit till liv. Sångtexter om Frälsarkransen och en dikt om den första mamman.

20130222-152349.jpg

Så fick jag hem ännu en gåva. Kartan från Min tekopps utlottning. Så vacker! Jag och barnen skrapade nyss varsitt land. Med en slags vördnad och glädje över världen och resorna. Nu återstår att tänka ut vilken vägg som ska få prydas med denna fantastiska karta. Själva förpackningen är så fin att också den pryder hemmet.

20130222-152804.jpg

2 reaktioner på ”Ugglor och gyllene karta”

  1. Uggleinvasion på Ekhemmanet! Härligt… Snart kommer rävarna, i pysselvärlden har jag nämligen sett att de är de nya ugglorna. Vi får se, miss mary är en uggle-tjej än så länge! 🙂

    1. Det låter toppenbra med uggle-Mary! Rävar verkar lurigare 🙂 Jag har mejlat dig på sällanmejlen, förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *