Unna sig glädjen

Det är mer än två månader kvar till jul, men jag lyssnar redan på den här favoriten (som kommer efter kenyapojkens prat) flera gånger om dagen.

Sångerskan har, som bekant, blivit en sån stor favorit och hoppbärare under mina år som sjuk att hon borde ha fått en egen bloggkategori, Sarah Dawn Finer. Men även låten är en favorit. Maybe this Christmas. Kanske nu. Kanske nästa gång.

Jag är en julnjutare. Också nu, när erfarenheten säger mig att julen, pga kyla och mörker, är under den tid jag mår sämst i min sjukdom så kan julkänslor och jullängtan drabba mig så fort kalendern passerat midsommar. Och för mig finns inga regler för när det är tillåtet att börja njuta av tanken på julen. Så jag lyssnar på Maybe this Christmas, längtar efter Sarahs nya julplatta som kommer om två veckor, och doftar på hyacinten som kärleksfulla händer har ordnat så att jag kan få glädjas åt redan nu. Tack och lov har ME-symptomet doftkänslighet inte drabbat mig än. Ljudkänsligheten har jag däremot inte sluppit ifrån. Så musiklyssnandet har förändrats från ett behagligt bakgrundsbrus till ett aktivt blundlyssnande under korta stunder. Sparsamt, försiktigt och fokuserat så mycket annat i detta nya liv med pejsing, ett hushållande av krafter som saknas och en varsamhet med en hjärna och kropp som inte klarar mer än en bråkdel det som själen vill.

Nu stänger jag ner andra ljud och synintryck och unnar mig Maybe this Christmas en gång till.

4 reaktioner på ”Unna sig glädjen”

  1. Jag ska nog försöka ta tag i att lyssna på henne, för jag blir så nyfiken efter allt gott du skrivit. Själv lyssnar jag mest på retrokanaler eller skivor och blir mer och mer bakom i min musikinsikt och mitt musikurval….
    Då hoppas jag att du får några väl utvalda musikkarameller av finaste sort, i blankt papper, istället för en sunkig smågodispåse med ett smuligt kilo i – och några andras baciller på köpet :-). (Ett försök att se en mager strimma av något bra i vad pejsingen medför)

    1. Fint! Det var ett försök som gick hem. Så är det! Jag minns inte hur det kom sig att jag ”drabbades” av SDF, men det gjorde jag verkligen. Alla hennes texter om kärleken kunde jag relatera till livet med sjukdom. Igenkänning och hopp!

  2. Just nu längtar jag bara efter sol och värme och en mage som tål något. Tyvärr har jularna de sju sista åren inte varit så kul för detta med julmat etc men det finns ju så mkt mer än det i julen o dess budskap. Jag älskar julen med alla dess ljus, värme och färger, jag hela adventstiden med dess förväntningar på Honom som kommer med julens budskap om frid emellan Gud och människa. Jag gläds åt att du redan nu kan njuta julbudskapet mitt i en jobbig tid och ber om läkedom och frid kram

    1. Tack! Och just det till dig. Läkedom och frid. De kamper som vi tvingas igenom sätter sin prägel på årstiderna. Jag skulle verkligen önska dig en starkare kropp kommande jul, Kristina. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *