Vad är en människa

Ljushyad är inte ett riktigt ord enligt rättstavningsprogrammet, medan mörkhyad är det. Det säger en hel del om hur vi utgår från att en människa ska se ut. Det var t ex väldigt svårt att hitta bilder på vattkoppor på svart hud kunde jag konstatera i vintras – och bidrog till breddat bildsök genom en bild här på bloggen.

Det här är viktigare än du kanske tror. Att Internet där vi lever stora delar av våra liv avspeglar hela mänskligheten. Inte bara den ljushyade. 

Så dela gärna bilder från http://www.worldwhiteweb.net – och påminn dig om att människor ser ut på så många olika vis, trots att både Google och rättstavningsprogrammen berättar att människan är vit. 

Eurovision. Sverige. Vann. Händer. 

Vår familj. Människor. 


Barn. Hand. Frälsarkransen. Tre av familjens kransar på sonens arm. 

Fingrar. Fingers. Mor och son ser på molnen. 

2 reaktioner på ”Vad är en människa”

 1. Hej Cecilia, och tack för en väldigt, väldigt fin blogg som jag gärna läser.
  Jag arbetar med texter och vet att ”ljushyad” är ett ord som finns, även i SAOL. Tänker, att stavningsprogrammet kanske är gammaldags och inte vet att det ordet finns?
  Ordet ”ljushyllt” är säkert mycket äldre och det skulle nog ditt stavningsprogram godkänna.

  Men annars håller jag helt med dig, att internet är inriktat på vita och behöver få mycket fler bilder av andra färger på människor!

  Jag är själv trött, men inte som du, inte i den omfattningen. Jag skriver en blogg om vardagliga saker som du är välkommen att titta in på om du har lust.

  Önskar dig en skön midsommar i din fina trädgård.
  Gröngölingen
  http://www.grongoling2.bloggplatsen.se

  1. Tack för att läser och ger del av dina funderingar. Då ska jag titta in hos dig. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *