Vägen till hjärtat…

…går genom magen, förstår jag ännu tydligare sen de undersökte mitt hjärta den vägen. Men det finns betydligt mer glädjande besök i magen. Igår kom vänner hit med middag efter en trött dag på sjukhuset för min del.

Favoriträtt: lasagne

En av de godaste rätter vi vet och en stor salladsskål. Bara att äta, och glädjas över goda vänner.

Välgörande

Dagen före det kom min ”äldsta” vän och satt med mig där jag låg i soffan och pratade om livet. Hon hade med sig liljekonvaljer och en bok som stämde väl med att det vi talade om. Välgörande också det.

Välgörande på annat sätt

Och snart kommer mamma och bonuspappa och tar hand om viktiga saker när maken är på jobbet och jag ska till sjukhuset igen. Hjärtat värms av mycket mer än feber. Och orsaken till min feber verkar vara en riktig detektivhistoria. Jag tror det är ett tecken. När jag blir frisk ska jag skriva deckare. 😉 Och igår i väntrummet tog jag tag i en tanke och skrev ner något som kanske blev en schlagertext. Senare på kvällen fortsatte jag och dottern tillsammans i febersoffan, lite smått euforiska, och det kändes en stund som att Livet är en schlager.

6 reaktioner på ”Vägen till hjärtat…”

 1. Leeer…när jag ser framför mig hur du och dottern skriver schlagertexter. Härligt oxå att läsa dina humoristiska inslag. Den där deckaren ser vi fram emot…coolt också om vi får se dig på scenen i Globen nästa år sida vid sida med Thomas G:son..:-) eller vad han nu heter. Då kommer vi att sitta i soffan med våra vänner och peka mot tv:n och hojta: Henne känner vi, henne känner vi….:-)

 2. så trevligt om vi får se dig på schlagerfestivalen, varje år säger min man att han ska skriv en text men det blir aldrig av.

  Underbart med vänner som kommer med praktisk hjälp, det är ovärderligt. Sjukhusbesök gör ju en ännu tröttare än man är av att ”bara” vara sjuk.Det såg för gott ut.
  Fortsätter o ber och hoppas på under kram

  1. Det är nog inte så stor risk/chans att jag kommer synas där, men roligt var det!
   Ja, tänkt så påfrestande med sjukhusbesöken. Det gäller att samla ork till de utflykterna. Stort tack!

 3. Tack för stunden på soffan! Vill läsa många nedskrivna tankar framöver – dikter, schlagertexter, deckare eller vad det nu kommer att rendera i! Fick precis en tanke – nyskrivna sånger till livets högtider – dop, konfirmation, minnesstunder, bröllop och begravning. Eller får du göra en kombo på allt du kan och göra ngt liknande som de pratade om på radion imorse – en biblisk diet. Kram!

  1. Det låter spännande! Jag bearbetar möjliga tonsättare både långt bort och nära 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *