Värmande vinterfavorit

I år tryter fantasin när det gäller julklappar, men annat var det ifjol. Då kom maken och jag rätt sent på hösten på vad vi skulle ge barnen och oss själva. Vi letade fram de bortglömda småkonton som fanns och prioriterade bort en del av det som hus och bil önskade, och så var det bokat och klart. En resa till Kenya! Vi skulle åka på semester till lillebrors första land och återse platser och personer som vi mötte under den åtta månader långa adoptionsprocessen. Vi ville åka redan nu för att kunna besöka vänner som var där och adopterade sitt andra barn. Julklappsöppningen var nåt alldeles speciellt, och storasyster som hade längtat till Kenya sen vi kom hem i juli 2009 blev överlycklig. Lillebror tyckte också  att det var roligt men betydligt mer abstrakt än de plastmotorcyklar han fick.

I februari 2011 landade vi på Jomo Kenyatta Airport och hämtades av den taxichaufför som blivit vår vän 2009. När vi senare vandrade omkring på de Nairobigator vi kände så väl, sa storasyster: ”Det är som att vi aldrig åkte hem”. Där fångade hon på pricken känslan. Vi kom hem på ett sätt som vi inte hade kunnat föreställa oss. Nu har ju vi särskilda band till Kenya eftersom det gav familjen den fjärde pusselbiten, men Kenya är ett fantastiskt land att turista i också för andra:

Och så det som man kanske vill bortse från under semester, men som tillhör livets viktiga lärdomar:

  • Människors totalt olika förutsättningar men likartade behov.

Det sista är något som dyker upp både nu och då i lyckan över att vi fick vår son och lillebror. Och ett till hemland på köpet. Ett land som gör andra vinterresmål ointressanta.

Kawangware. Slum i närheten av lyxkvarter...
Möte med giraff i Nairobi National Park. Vilda djur inte långt ifrån skyskraporna.
Mombasakust och favoritläsk
Simba. Masai Mara 2009
En glimt av allra första mötet med andra barnet.... som gav oss första kärleken till Kenya.

Det här blogginlägget har jag tänkt skriva tidigare, men nu blev jag triggad av en tävling hos Ving. Titta in på deras Kenyasidor och låt dig inspireras till en framtida resa. Via länkarna ovan når du både Vings sidor om Kenya och inlägg från vår blogg under adoptionsresan 2008-2009.

8 reaktioner på ”Värmande vinterfavorit”

  1. Vilka underbara bilder! Förstår verkligen att Kenya finns i era hjärtan.

    För ett år sedan planerade vi vår resa till NyaZeeland, som också påbörjades i februari. 2012 hoppas jag att vi ska få åka till Afrika, vi också.

  2. Å så härlig julklapp och så fina bilder och jag förstår att era hjärtan har en plats där.
    Är för trött för längre inlägg ville bra visa att jag varit här och läst gn sömntunga ögon kram

  3. Vilka trevliga bilder och vad härligt att läsa att en julkapp blev så otroligt lyckad. Och det är klart att 8 månader i ett land innebär en hel del känslor och minnen att komma tillbaka till. Hoppas på vinst på Ving så att ni får åka igen!

  4. Tack Anna. fröken Salt och Kix för era fina hälsningar. Tävlingar kan bidra till att väcka drömmar och drömmar kan bli sanna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *