Vårt andra land

En stilla promenad på ICA kan väcka en våldsam längtan.

20130209-104317.jpg

En passionerad längtan till vår familjs andra land. Det som gav oss vår son och som blev vårt hem under de åtta månader som adoptionsprocessen pågick. En fantastisk, omtumlande, svår, skön, utmanande och oslagbar tid. När vi kom hem ville vi föräldrar knappt tänka på Kenya. Den sista tiden i domstol hade sugit musten ur Kenyakärleken. Men den kom tillbaka, fylldes på allt eftersom, och redan 1,5 år efter hemkomsten var vi tillbaka igen. Denna gång på semester och i packningen fanns sonens svenska pass med vårt gemensamma efternamn. Från den resan var det istället jag som åkte hem på ett rosa, provisoriskt pass. Men det är en annan historia. Vi reste också hem med en stor lycka över att ha upplevt Nairobi som hemma. Så pass att vi började tala om att bo och arbeta där längre fram i livet.

De två åren efter den resan har varit bökiga med skador och sjukdom som har krånglat till livet och gjort tanken på såna resor orealistisk. Men ändå drömmer vi och längtar till nästa besök i Kenya och hoppas att jag blir frisk så vi kan börja planera. Ett vykort och några kenyanska passionsfrukter fick längtan att blomma upp igår.

20130209-104546.jpg

6 reaktioner på ”Vårt andra land”

  1. Passionsfrukt min passion i fruktväg. 🙂 Har dock inte sett att butikens var från Kenya, trots stadigt inhandlande. Du har skrivit och berättat så mycket om Kenya, så min nyfikenhet kring detta land växer mer och mer. Jag har länge drömt om att få besöka Sydafrika. Kanske är Kenya snart på drömlistan. Kanske ökad passion på grund av alla uppätna passionsfrukter. 🙂

    1. Ja, ett fantastiskt resmål är det. Du skulle ha sett drivorna av passionsfrukter, vanliga och gula, i den fina fruktaffären nära där vi bodde.

  2. Varje gång jag köper vindruvor från Sydafrika så längtar jag! och ananas – den smakar ju inte alls samma här, var gudomligt god när den var nyplockad och färsk! Passionsfrukter som är så goda också – låter verkligen som att Kenya är ett land att besöka, och jag hoppas verkligen vi nåt tag får göra det vi också

  3. Lyckliga mig som kommer att åka dit om ett drygt halvår. Jag/vi ser verkligen fram mot att få återvända. Att få känna dofterna och allt underbart ska bli härligt, för att inte tala om de safaris som är inplanerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *