Vid liv

För två år sedan fick jag vara med om en mäktig konsert på min födelsedag. Igår (några dagar före årsdagen) fick jag uppleva något liknande. En konsert där min vän och favoritsångerska samlat andra otroliga musiker och bjöd på andras sång och musik vid sidan av sin egen. Vid båda tillfällena har fantastiska Andre de Lang varit med och sjungit flera sånger som jag tycker så mycket om. Som denna. Hallelujah, I’m alive. Om att inte ta livet för givet, men att ändå se att livet är en givet, som gåva, trots all kamp och smärta. Trots ovisshet och oro. Halleluja. Jag lever.

Två av sångerna som sjöngs, med fullt komp, utmärkta körare och den bästa soloröst jag vet, hade jag själv skrivit texten till. Jag blev så generöst presenterad och strålkastarbelyst där jag satt, att många kom fram och tackade mig för texterna sen. De som fått höra och de som fått sjunga dem.
Berörda.
Tacksam är jag, över människors ord till mig, över gåvan att kunna nå fram med mina ord. Dessa sångtexter är skrivna av en frisk Cecilia, men fastän sjukdomen tar mycket av friheten ifrån mig så går det fortfarande att skriva textrader på det här sättet. Ett hopp om att få fortsätta beröra också om sjukdomen ska fortsätta bita sig fast.
Hallelujah, I’m alive.
Och spinner när någon klappar mig.

20130914-124251.jpg

6 reaktioner på ”Vid liv”

 1. Du är fantastisk och värd all tårta, allt ljus och all uppmärksamhet!!

  Bilder finns i bloggen nu 🙂

  Kram

 2. Så härligt! Så klart stålkastarljuset är på dig! En tanke slår mig: jag har varit föräldraledig jättelänge, och en sak jag saknar med att jobba är att få respons från ett håll till. Har man en tung dag hemma kan ju en jobbklapp på axeln vara mycket värd. Jag kan bli rörd av rätt lite beröm, om det är något som hamnar utanför min vanliga sfär. Jag vet inte om det är lite samma under en lång sjukskrivning. Men du, du berör.

  1. Tack för den klappen på axeln! <3 Dina texter berör mig. Jag hoppas du ska få dina klappar på ett eller annat sätt. Även om de gröt- eller ketchupklapparna fyller hjärtat så finns det ju behov av annan slags bekräftelse.

 3. Nämen å vad mysigt den katten ser ut att må.
  Vad glad jag blir att du får höra dina texter sjungas.
  Det måste kännas underbar.
  Kram och en fin vecka 🙂

  1. Ja, katter kan verkligen njuta stort av livets små mysiga stunder. Vi får ta lärdom av dem. 😉
   Tack för fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *