11 december

Idag några tankar om att vara ljus för varandra. Om de små goda gesternas betydelse.

Tänk om vi varje dag får möjlighet att vara ljus för någon annan. Genom att låta bli att scrolla förbi ledsna inlägg på Facebook, försöka minnas att höra av oss till någon ensam – eller berätta vad vi uppskattar hos andra.

Tänk vilken värld vi skulle ha om alla som tänker goda tankar om andra skulle uttrycka dem. Om vi t ex efter varenda god artikel, skön låt eller spännande bok skulle ägna ett par minuter av våra liv åt att leta rätt på journalisten, musikern eller författaren. Eller minnas läraren, kantorn, sjuksköterskan eller grannen och höra av oss med omtanke eller tack. Jag tror vi behöver öva oss i det, att våga uttrycka utan att tro att vi måste uttrycka oss unikt som nobelpristagare. Öva oss i att ge respons till dem som är kända så väl som okända. För när beröringen blir uttalad orkar den prövade, osedda eller utslitna fortsätta kampen.

Varje gång vi tar oss tiden till sån feedback är vi ljus. Och fler ljus behövs.

⭐️

OM FÖRFATTAREN
www.ekhemmanet.se


OM LJUSKALENDERN

Om du uppskattar inläggen har du vinst varje gång. Den som offentligt delar ett inlägg med hashtaggen #ljuskalender2020 har också chans att vinna en julklapp. Gör inlägget senast 15 december så är du med och tävlar. Dela exempelvis länken till själva kalendern och bjud in dina Facebookvänner att följa den. Här finns webbadressen om du vill kopiera den och klistra in den i ett inlägg: http://cecilia.ekhemmanet.se/ljuskalender-2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *