Årsdag

För tre år sedan idag fick vi vårt andra barn. Den 30 september sa vi med mun och hjärta ja till en tvåårig pojke i Kenya. Det dröjde tio långa dagar till innan vi fick veta hans namn och se bilderna på den pusselbit i vår familj som hade saknats så länge. Storasyster, då nio år, fick bestämma vad vi skulle göra för att fira, och det blev en utflykt i det soliga höstvädret till Södra berget i Sundsvall.

En tre år gammal glädjebild. Sidhuvudet på första bloggen.

Både i IVF- och i adoptionsvärlden finns det mängder av dagar man hade kunnat undvara, men när det går väl, också mängder av datum att fira. Denna dag höll på att gå mig förbi, men så när jag klädde mig mindes jag dagens datum när jag såg en tunika som jag inte hade haft på länge. Den som jag hade på mig när vi mötte vår pojke första gången.

Första mötet. Ett finger mot storasysters arm. En efterlängtad blick.

Vi hade dessförinnan fått skicka ner en present och ett litet album med bilder på oss så som vi skulle vara klädda när vi mötte Ambros på barnhemmet. De kläderna bar vi i handbagaget på väg till Kenya den 7 november 2008. Och häromdagen såg gossen den här tunikan i min garderob och sa åt mig att jag borde ha på mig den oftare.
Idag är en bra dag.

6 reaktioner på ”Årsdag”

  1. Varmt tack för gratulationen!! Förstår inte riktigt att det är sant än 🙂

    Så fin din nya blogg är! Smidigt också när man kan länka och se när du har uppdaterat. Grattis på dagen, så underbart söt bild på lillen! Känner riktigt den starka lyckan i bilden.

    Många kramar/Anna

  2. Så fin bild på Ambros. Det är härligt hur fint du skriver om Adoption. Vilken förmån att Ambros fick er som föräldrar och vilken nåd att ni fick Ambros. Din nya blogg är så fin oxå Kram

  3. Vilken glädje för oss alla att just Ambros blev er son. Lyckan är stor även för mig när jag får umgås med den lilla solstrålen och naturligtvis även med hans storasyster. Tack gode gud för dessa barn!!

  4. Fint! Tänk att det finns så mycket kärlek i världen som inte har någonstans att ta vägen. När de stora känslorna till sist träffar någons lilla hjärta är det ett mirakel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *