Bibliotekshäng

Jag satt på biblioteket i 25-årsjubilerande Kulturmagasinet och slutfilade på novellsamlingen idag. Det var länge sen jag satt där och skrev, och eftersom jag hade glömt hörlurarna som är en hjälp att gå in i sin egen bubbla så fick jag flytta från facklitteraturen om geografi när några damer kom för att grupparbeta. Istället hittade jag ett bord i ett annat hörn. Ett rätt passande hörn med tanke på ett återkommande tema i mina texter.

Nog är det rätt ledsamt att den samlade litteraturen om infertilitet ryms på en sån liten hylla. Dessutom trängs med penisböcker och annat som inte alls handlar om barnlöshet. De böcker som finns på hyllan är Vill ha barn (2002), Längta barn (2004) och en som jag inte sett tidigare Jag vill ha barn (1998). Förvillande lika titlar, och inte så många som sagt. Visst är nätet en outsinlig källa av fakta (och tveksamheter) men nog behövs det väl böcker? Romaner finns som har barnlöshet som sökord, och inte bara min egen som jag lyfter fram i tid och (mest) otid – men jag hittar ingen nyare facklitteratur i katalogen. Hur ser det ut på huvudstadsbiblioteken, är det lika glest där?

5 reaktioner på ”Bibliotekshäng”

  1. För flera år sedan gick jag till just den där hyllan. Jag minns att av de böcker som fanns där om barnlöshet så var de rätt gamla… men jag lånade ”Längta barn” och ”Vill ha barn”. Din bok fanns inte i hyllan då vad jag kan minnas. Kan ha varit utlånad redan! 🙂 Ja, jag blev iaf väldigt besviken på utbudet.

    Jag har sedan dess köpt och läst ”Älskling, vi blir …” och ”Väntrum” och dessa böcker håller ju en helt annan nivå än de jag lånade på bibblan. 🙂

    Ps. Frågade hos gynekologen idag om Väntrum som hade lämnats hos dem och sköterskan sa att hon hade den hemma för att läsa den! 🙂

    1. Du är fantastisk som frågade efter den 🙂 Ingen chans för dem att ligga på latsidan. Heja! Jag skulle behöva såna ambassadörer som du och EVL på alla IVF-kliniker!
      Bilden är från avd med facklitteratur, så min bok står på ett par andra ställen. T ex på Unga författare 😮 i entréhallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *