Maratonvilan hjälpte mot huvudvärken och midsommarkvällen med våra goda vänner blev fin. De två fjortonåringarna uppfyllde min önskan och byggde en midsommarstång, och i trädgården blommar både sådda och fådda blommor. Precis som i vår familj.
På matbordet stod sill och färskpotatis till förrätt, och till huvudrätt blev det den dragna gris som jag velat prova länge. Pulled pork. Jag hade läst in mig på olika recept som jag totade ihop till ett eget. Åtta timmar fick fläskkarrén stå och gotta sig i ugnen, i sällskap av rökt paprikakrydda, vitlök, chipotle och andra godsaker. En skvätt whisky också, men inte så mycket att den blev dragen av den anledningen. Riktigt lättlagat, verklig slowfood och fantastiskt mört kött i härliga trådar.
Nu ljuder Sommar, sommar, sommar och jag ska tillbringa nån timme i hammocken med Jonas Gardell, årets första sommarpratare. Som börjar med att tala om Astrid Lindgren och Bröderna Lejonhjärta, som vi just nu läser med lilleman om kvällarna.
Vad kul att du gjorde pulled pork. Jag ska nog testa det en gång till men utan så mkt rökig smak,det passade inte mig.
Härligt att du fick både midsommarstång och goda vänner. Hoppas orken inte läckte ut. Kram
Just det, du hade också gjort pulled pork nyligen. Jag gillade det rökiga, men tänker mig att det kan bli gott med vilken smaksättning som helst.