Fredagskyckling och evighetsrosor

När jag har varit för allvarlig brukar det bli dags för ett matinlägg. Numera vet jag att hushålla med krafterna så jag kan ägna mig åt det roligaste av alla hushållsbestyr: helgmatlagningen. Idag skulle jag ha kunnat sjunga med i den gamla reklamfolken om fredag och kyckling. Idag blev det spontangryta på färsk lårbensfilé av kyckling, och maken gjorde basmatibakelserna som fick sonen att äta mer ris än nånsin.

20130412-213104.jpg

En halvtrist sallad blir utmärkt med vitlöksvinägrette på balsamvinäger, och sojaflaskan bor bäst på ett fat.

20130412-213140.jpg

Den nu lite nickande rosen där bakom hörde till buketten som jag fick av familjen för 11 dagar sedan. Två dagar senare tryckte jag ner två av rosorna (utan vatten) i en trång ficka i en väska och tog upp dem ett dygn senare. Helt oskadda och fina i vatten en dryg vecka till!

20130412-214847.jpg
Rosorna efter väskresan.

4 reaktioner på ”Fredagskyckling och evighetsrosor”

  1. Det låter jättegott det där! skall precis gå igång och fundera på dagens mat, det har varit så fullt upp med renovering hela veckan så jag har inte alls hunnit tänka på flera dagar känns det som så därför sitter jag här vid datorn och letar matinspiration. Vilka superrosor du har ändå!

    1. Ja, med laxfilé och kycklingfilé i frysen går det alltid att laga nåt smarrigt. Trist bara att så mycket av den frysta kycklingfilén är ”marinerad” med insprutat vatten. Det är verkligen skillnad på färsk som är 100% kyckling och den som bara innehåller 80%…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *