Helgglimtar

Vila i soffan efter utflykt till kyrkan. Den första på länge. Gott. Påfyllnad och möten. Jesusmöten och människomöten. Det sistnämnda tar också kraft rent fysiskt, men ger mycket annat. Tempen har varit aningen rimligare (vilket ändå inte känns ett dugg friskare) ett par dagar, vilket gjorde att jag bestämde mig för att ta den hälsodipp som en sån utflykt ger. Dippen är här och soffan är min. Liksom frukterna av utflykten.

20120930-133336.jpg

Helgen har hittills bjudit på höststunder av olika slag. Bilder och filmer från när barnen var yngre. Trädgårdspromenader, helgmåltider och tända ljus. En del teve och podcaster från bokmässan som har fått mig att toklängta till den fantastiskt inspirerande miljön. Största vinsten med att ha blivit godkänd medlem i Sveriges författarförbund är (hittills) de förmåner man får i samband med Bok- och biblioteksmässan. Och glädjen att ha bedömts duga för att få kallas författare. En krasslig och just nu ickeproducerande, men dock författare. Idag särskilt tacksam över vänner som hjälper till så att jag snart får romanen beställningbar i ny upplaga.

Men en dikt kom till idag åtminstone. Den som följer Ekhemmanet på Facebook har kanske läst den.

20120930-133412.jpg

Tösen bjöd oss på fantastisk lördagsdessert. Panna cotta med en äppelkompott som topping.

20120930-133501.jpg

Lillebror dekorerade och tände ljus och tyckte själv att resultatet blev ljuvligt.

20120930-133536.jpg

När han placerade Michael Jackson-hattarna intill uppnåddes allra bästa effekten 😉

20120930-133605.jpg

3 reaktioner på ”Helgglimtar”

  1. tack o lov för en blogg som minns att jag existerar så jag slipper fylla i allt igen. Vad roligt att du kom iväg till Kyrkan även om det kostar på. Så fina höstbilder. Jag har förlagt min kamera så jag kan inte fota och jag orkar inte leta. Hoppas din vecka ska bli någorlunda kram

  2. Hej! Tänkte höra om du kunde publicera din dikt här på bloggen också? Jag tillhör ju en av de få här i världen som inte finns på Facebook…:-). Är som vanligt intresserad av att läsa det du skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *